You are here

Εταιρικό Προφίλ

CHAP

CHARILAOS APOSTOLIDES (CR)

Charilaos Apostolides Public Ltd (CHAPO)
Διεύθυνση75, Athalassas Avenue
Chapo Tower
1st Floor
2012 Strovolos
Nicosia
Τηλέφωνο22 312 000
Φαξ22 496 795
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.chapogroup.com
ISINCY0006171215
Διοικητικό Συμβούλιο
Εκτελεστικός Πρόεδρος/Executive ChairmanΓεώργιος Α. Φωτίου ( 12.170 %)
Διευθύνων Σύμβουλος/Managing DirectorΧάρης Φωτίου
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος/Executive VCΝικόλαος Κ. Φιλίππου ( 6.260 %)
Μέλος/DirectorΜίκης Α. Ιωάννου
Μέλος/DirectorΛάμπρος Κ. Πελεκάνος
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΧριστόδουλος Ματθαίου ( 1.560 %)
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΧρίστος Παπασταύρου
Secretary
'ΟνομαChristodoulos Mattheou
Διεύθυνση75, Athalassas Avenue
Chapo Tower
1st Floor
2012 Strovolos
Nicosia
Tel22 312 000
Φαξ22 496 795
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαDeloitte Ltd
Διεύθυνση24 Spyrou Kyprianou Avenue
Nicosia, CY1075
Cyprus

Fax: + 357 22 360 300
Phone: + 357 22 360 400
Email: [email protected]
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'ΟνομαΛαϊκή Επενδυτική Λτδ
ΔιεύθυνσηΜέγαρο Silvex
Γρίβα Διγενή 54
1ος όροφος
Τ.Θ. 25065
1306 Λευκωσία

Τηλ: 22 718 300
Φαξ: 22 663 554
Νομικός
'ΟνομαΠαναγιώτου και Πελεκάνος
ΔιεύθυνσηΜέγαρο Μιτσή 3
1ος ΄Οροφος
Τ.Θ. 21633
1511 Λευκωσία

Last updated: 09/11/2000
Ιστορικό

Το Συγκρότημα δραστηριοποιείται σε ολόκληρο το φάσμα του τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας , τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών Κύπρου.

Συγκεκριμένα ασχολείται με:

· Τη μελέτη και εκτέλεση πάσης φύσεως οικοδομικών και τεχνικών έργων τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών.
· Τη μελέτη και εκτέλεση μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων.
· Την ανάπτυξη γης και ακινήτων.
· Την παραγωγή και διάθεση έτοιμου σκυροδέματος,
· Την παραγωγή και τοποθέτηση ασφαλτικών προϊόντων

Οι εξαιρετικές επιδόσεις των τελευταίων χρόνων εδραίωσαν το Συγκρότημα ανάμεσα στους μεγαλύτερους Διεθνής Εργοληπτικούς Οίκους. Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό ENR (Engineering News - Record) το Συγκρότημα κατατάσσεται τα τελευταία χρόνια μέσα στους μεγαλύτερους Οικοδομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, με βάση το διεθνή κύκλο εργασιών.

Η πρώτη εταιρεία του συγκροτήματος ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1949 από τον Χαρίλαο Αποστολίδη. Με βάση την ανάπτυξη της, η εταιρεία καθιερώθηκε σαν μία από τις ηγετικές κατασκευαστικές εταιρείες στην Κύπρο. Κατά την περίοδο 1949 μέχρι 1969, αναλήφθηκαν και εκτελέστηκαν έργα που θεωρούνται ακόμα και σήμερα πρωτοποριακά σε ποιότητα και κατασκευή. Ενδεικτικά σημειώνουμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο Χατζησάββα, το Μέγαρο Μιτσή και του Υπουργείο Εργασίας.

Στις 27 Μαΐου 1969, μια ημερομηνία που αποτέλεσε ορόσημο για το Συγκρότημα , συστάθηκε η Εταιρεία Χαρίλαος Αποστολίδης & Σία Λτδ σαν διεθνής Εργολήπτης Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων. Η εταιρεία, αντιλαμβανόμενη και αξιοποιώντας στο έπακρο τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές του κλάδου της οικοδομικής βιομηχανίας, διεύρυνε τον κύκλο εργασιών της και παράλληλα ενίσχυσε την κεφαλαιουχική της βάση.

Το 1976 το Συγκρότημα επεκτάθηκε στον τομέα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος , με τη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας Getian General Services Ltd. Βασικός στόχος της διοίκησης του Συγκροτήματος ήταν η διασφάλιση ψηλής ποιότητας σκυροδέματος για τα έργα που εκτελούσε.

Το 1976, σε μια περίοδο που η κυπριακή οικοδομική βιομηχανία είχε σχεδόν παραλύσει λόγω των επιπτώσεων της τουρκικής εισβολής, το Συγκρότημα εκμεταλλευόμενο πλήρως τη γεωγραφική θέση της Κύπρου και την εύκολη πρόσβαση προς τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, εξασφάλισε το πρώτο συμβόλαιο στο ΙΡΑΚ.
Αυτό αφορούσε το συμβόλαιο κατασκευής μιας μεγάλης φάσης του πανεπιστημίου της Βαγδάτης, ύψους £13.000.000 με την εγγύηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και άλλα συμβόλαια συνολικού ύψους πέραν των £40.000.000.

Ωστόσο το 1989 το συγκρότημα απεχώρησε από την χώρα λόγω των συνεπειών του πολέμου ΙΡΑΝ - ΙΡΑΚ.

Το 1978 έγινε επέκταση των εργασιών του Συγκροτήματος στο κράτος του Κουβέιτ όπου αναλήφθηκαν και εκτελέστηκαν σημαντικά έργα.

Το 1982, παρατηρώντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στην περιοχή, το Συγκρότημα δημιούργησε στο Κράτος του Μπαχρέιν την εταιρεία Charilaos Apostolides (Bahrain) W.L.L. σε συνεργασία με τον οίκο Y.B.A Kanoo, ένα από τους μεγαλύτερους και δυναμικότερους Οργανισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Αραβικού Κόλπου.

Η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες του Συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική επιφάνεια του Οίκου Y.B.A Kanoo, βοήθησαν τα μέγιστα της εταιρεία Charilaos Apostolides (Bahrain) W.L.L. στην ανάληψη και αποπεράτωση σημαντικών έργων. Η εταιρεία συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία μέχρι και σήμερα με άριστα οικονομικά αποτελέσματα και ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Το 1993 συστάθηκε στην Κύπρο η εταιρεία Chapomed Ltd, με κύριο σκοπό την ανάληψη και εκτέλεση έργων στον τομέα των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εφαρμογών.

Το 1995 το Συγκρότημα επεκτάθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο ενώ το 1996 επεκτάθηκε στην Σαουδική Αραβία . Ακολούθως, το 1997 επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , και το 1998 στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα η εξέλιξη στην Κύπρο συνεχίστηκε και το Συγκρότημα ανάλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία μεγάλα και σημαντικά έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς της οικοδομικής Βιομηχανίας. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν δημόσια κτίρια, μεγάλες οικιστικές μονάδες, ξενοδοχεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υδατικά έργα και άλλα. Το Συγκρότημα εδραιώθηκε επίσης σε εξειδικευμένες κατασκευές ψηλής τεχνολογίας, όπως συστήματα επεξεργασίας νερού και λυμάτων, ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς, υδατοφράκτες, συνεδριακά και αθλητικά κέντρα, αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και άλλα.

Το Συγκρότημα έχει αναλάβει σε κοινοπραξία με άλλους οίκους την εκτέλεση σημαντικών έργων. Συγκεκριμένα, το 1997 κοινοπραξία στην οποία το Συγκρότημα συμμετέχει με ποσοστό 60% ανάλαβε το συμβόλαιο για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ύψους £37.463.000, και το 1998 κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει το Συγκρότημα με ποσοστό 33.33% ανάλαβε το συμβόλαιο για την ανέγερση 120 κατοικιών στις Βρετανικές Βάσεις Επισκοπής, ύψους £9.961.615.

Το 1998, το Συγκρότημα επεκτάθηκε στον τομέα παραγωγής και τοποθέτησης ασφαλτικών προϊόντων με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής στο Μιτσερό. Αυτή η στρατηγική κίνηση καθιστά το Συγκρότημα αυτάρκη σε έργα οδοποιίας και σημαντικά πιο ανταγωνιστικό.

Ανάμεσα στα έργα που έχουν κατασκευαστεί στην Κύπρο και την Ελλάδα τα πιο γνωστά είναι:

· Το Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία
· Η πρώτη μονάδα επεξεργασίας νερού στον Κόρνο
· Το κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία
· Τα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία
· Το εμπορικό κέντρο Γαλαξίας στη Λευκωσία
· Το εμπορικό κέντρο CAPITAL στη Λευκωσία
· Το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου (μέρος)
· Η μονάδα επεξεργασίας νερού στη Λευκωσία
· Το νέο στρατόπεδο Εθνικής Φρουράς στην Κλήρου
· Το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία
· Το κλειστό κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής
· Το πολυτελές ξενοδοχείο "Άνασσα" στην Πόλη Χρυσοχούς
· Ο Κεντρικός σταθμός επεξεργασίας οικιακών λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στη Βαθειά Γωνιά.