You are here

Εταιρικό Προφίλ

MIT

MITSIDES LTD (CR)

Mitsides Public Company Ltd
ΔιεύθυνσηNikiforou Foka Avenue 34 - 38
P.O. Box 21778
1513 Nicosia
Cyprus
Τηλέφωνο22 572 020
Φαξ22 610 222
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο[email protected]
Ηλεκτρονική Διεύθυνσηwww.mitsidesgroup.com
ISINCY0100260419
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος/Chairman & MDΚωνσταντίνος Π. Μιτσίδης ( 19.490 %)
Μέλος/DirectorΝικόλας Επιφανίου Φ. ( 0.070 %)
Μέλος/DirectorΑχιλλέας Δημητριάδης Λ. ( 0.120 %)
Μέλος/DirectorΣτέφος Στεφανίδης
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΜάριος Δημητριάδης Φ. ( 0.150 %)
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΣτέλιος Χρ. Μιτσίδης ( 19.490 %)
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΑλέξανδρος Λυσάνδρου ( 19.490 %)
Εκτελεστικός Σύμβουλος/Executive DirectorΠέτρος Χρ. Μιτσίδης ( 18.250 %)
Secretary
'ΟνομαMarios F. Dimitriadis
ΔιεύθυνσηNikiforou Foka Avenue 34 - 38
P.O. Box 21778
1513 Nicosia
Cyprus
Tel22 572 020
Φαξ22 610 222
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Url
Ελεγκτής
'ΟνομαPriceWaterhouse Coopers
ΔιεύθυνσηJulia House
Θεμιστοκλή Δέρβη 3
Τ.Κ. 21612
1066 Λευκωσία

Nora Court,
Οδός Αθηνών 86
3040 Λεμεσός
Τ.Κ. 53034
3300 Λεμεσός
Σύμβουλοι Χρηματιστές
'ΟνομαΛαϊκή Επενδυτική Λτδ
ΔιεύθυνσηΜέγαρο Silvex
Γρίβα Διγενή 54
1ος όροφος
Τ.Θ. 25065
1306 Λευκωσία

Τηλ: 22 718 300
Φαξ: 22 663 554
Νομικός
'ΟνομαΤάσσος Παπαδόπουλος & Σία
ΔιεύθυνσηΣοφούλη 2
Μέγαρο "Σιαντεκλέρ"
Γραφείο 205
1096 Λευκωσία

Tassos Papadopoulos & Associates LLC is one of the leading law firms in Cyprus providing a full range of legal services. Tassos Papadopoulos & Associates was established by the majority of partners and associates of the former Tassos Papadopoulos law firm (one of the oldest and largest law firms in Cyprus, founded in 1971 by the former President of Cyprus Tassos Papadopoulos). The firmΆs objective and commitment is to provide high quality, speedy response and cost-effective legal services and to meet the demands of the modern specialized legal practice with special emphasis on confidentiality.

The firm maintains its principal practice base in Nicosia and is associated with local firms in all towns of Cyprus. It is also a member of major international networks of independent law firms such as Taglaw and the Association of European Lawyers with several thousand well-connected lawyers in over 90 countries.

In transactional and non-contentious business, the focus of the firm's work is in banking and finance, corporate law, financial services, acquisitions of companies and property,immigration and property law, public tenders, mergers and joint ventures, the financing of major capital projects, IPOs and public listings.

In the area of litigation, the firm has a very strong team of highly experienced litigation lawyers in every major field of civil litigation and arbitration including banking and finance, competition, corporate and commercial, construction, insurance, and contracts.

The firm also has a substantial practice in the field of company formation, administration and tax planning (not only in respect to companies registered in Cyprus but also in foreign jurisdictions), as well as in international transactions involving Cyprus entities.

The clientele of the firm includes local and international banking institutions, semi-governmental organizations, municipalities and other local authorities, individuals, local and international building and engineering contractors, pharmaceutical companies, medical equipment companies,shipping enterprises, local and international information technology companies, publicly listed companies, investment firms, insurance companies, professional firms, large business concerns in commerce, tourism, hotels, general trade, oil and other fields.
Ιστορικό

1929: Τα δύο αδέλφια Χρυσόστομος και Κώστας Μιτσίδης , οι οποίοι ασχολούνταν με το εμπόριο ξυλείας, αγοράζουν τον «Μύλο του Λεμεσιανού» στην Νικηφόρου Φωκά στην παλιά Λευκωσία, απέναντι από την Πύλη Αμμοχώστου. Ο πετρόμυλος βρισκόταν εκτός λειτουργίας για κάποια χρόνια.

1932: Ιδρύεται ο συνεταιρισμός «Χρυσόστομος και Κώστας Μιτσίδης» με σκοπό την δραστηριοποίηση στους τομείς αλευροποιίας, μακαρονοποιίας, παγοποιίας και εμπορίας ξυλείας. Επαναρχίζει λειτουργία ο πετρόμυλος και αρχίζει η παραγωγή των πρώτων ζυμαρικών της εταιρείας, με την επωνυμία «Κρίνος».

1940: Τη διεύθυνση του συνεταιρισμού αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά διευθυντών με τους Πέτρο και Στέλιο Χρυσόστομου Μιτσίδη και Πέτρο και Μίκη Κώστα Μιτσίδη.

1955: Εισάγεται ο πρώτος αυτόματος κυλινδρόμυλος μάρκας Miag από την Γερμανία, με δυνατότητα παραγωγής 25 τόνων το 24ωρο. Εισάγεται επίσης από την Γερμανία μηχανή κατασκευής χωνακιών παγωτού.

1958: Κατά τις πρώτες διακοινοτικές διαμάχες, το ξυλεμπορικό που βρισκόταν στην οδό Ερμού, στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, καταστρέφεται και μεταφέρεται και αυτό στην Νικηφόρου Φωκά.

1961: Εισάγονται από την Braibanti Ιταλίας μοντέρνα μηχανήματα παραγωγής μακαρονιών με δυναμικότητα παραγωγής 200 κιλά/ώρα. Τον επόμενο χρόνο εγκαινιάζεται το νέο μακαρονοποιείο και μπαίνουν στην αγορά τα νέα μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ.

1965:Γίνεται η πρώτη εξαγωγή μακαρονιών Μιτσίδη στην Αγγλία.

1970: Ο αλευρόμυλος, η μονάδα παραγωγής χωνακιών και το παγοποιείο καταστρέφονται ολοσχερώς από πυρκαγιά. Την ίδια χρονιά ο συνεταιρισμός μετατρέπεται σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την ονομασία «Χρ & κ Μιτσίδης Λτδ».

1971: Εισάγεται νέος αυτόματος κυλινδρόμυλος μάρκας Sangati από την Ιταλία, με δυνατότητα παραγωγής 60 τόνων το 24ωρο, και κτίζεται ο νέος Αλευρόμυλος στον ίδιο χώρο.

1977:Τη διεύθυνση της εταιρείας αναλαμβάνει η Τρίτη γενιά διευθυντών με τους Χρυσόστομο Π. Μιτσίδη, Χρυσόστομο Στ. Μιτσίδη, Κωνσταντίνο Π. Μιτσίδη και Ολγα Λυσάνδρου.

1978: Αυτοματοποιείται η συσκευασία των μακαρονιών η οποία μέχρι τότε γινόταν
χειρονακτικά.

1983: Αυτοματοποιείται η συσκευασία των αλεύρων. Tον επόμενο χρόνο αυξάνεται η δυνατότητα παραγωγής του Αλευρόμυλου σε 100 τόνους το 24ωρο.

1988: Κτίζεται το νέο μακαρονοποιείο στην Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου με νέα εξ ολοκλήρου αυτόματα μηχανήματα. Σε δύο χρόνια λειτουργούν δύο νέες αυτόματες γραμμές παραγωγής μακριών και κοφτών μακαρονιών, και η δυνατότητα παραγωγής αύξανεται σε 1,500 κιλά την ώρα.

1996: Υπογράφεται συμφωνία με την Petrini Ιταλίας για την επιτόπια παραγωγή, αλλά και την εισαγωγή και διανομή των ιταλικών ζυμαρικών Spigadoro.

1997:Αρχίζει η συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία Tricon Global Restaurants Inc., μητρική εταιρεία της Pizza Hut International. Η Χρ & Κ Μιτσίδης Λτδ εγκρίνεται σαν ένας από τους 5 προμηθευτές αλεύρων για την αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut διεθνώς , και αρχίζει εξαγωγές τεράστιων ποσοτήτων αλεύρου στίς Αραβικές χώρες.

Την ίδια χρονιά υπογράφονται συμφωνίες με τις εταιρείες Triglia και Monder Ιταλίας για την εισαγωγή, συσκευασία και διανομή μίας σειράς έτοιμων σαλτσών ζυμαρικών και μίας σειράς ξηρών τορτελλίνι αντίστοιχα, οι οποίες πωλούνται κάτω από την επωνυμία Μιτσίδη.

Επίσης, τον ίδιο χρόνο υπογράφεται συμφωνία για αποκλειστική διανομή στην Κύπρο των προϊόντων της Βελγικής εταιρείας Puratos, τα οποία αφορούν πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

1998: Κτίζονται νέα Γραφεία και Αποθήκες 5,000 τ.μ. στην Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου και τον επόμενο χρόνο δημιουργείται νέα αυτόματη μονάδα επεξεργασίας, ανάμειξης και συσκευασίας εξειδικευμένων αλεύρων. Αυξάνεται η παραγωγή του Αλευρόμυλου σε 130 τόνους το 24ωρο.

2000: Τον Ιούνιο του 2000 η Χρ & Κ Μιτσίδης μετατρέπεται σε δημόσια εταιρεία.

Την ίδια χρονιά, με βάση τις εξαγωγές αλεύρων στα εστιατόρια Pizza Hut στις Αραβικές χώρες, η εταιρεία Χρ. & Κ. Μιτσίδης Λτδ βραβεύεται σαν "Ο προμηθευτής της Χρονιάς" για την περιοχή της Μέσης Ανατολής για το 2000. Τα βραβεία "Προμηθευτής της Χρονιάς" απονέμονται κάθε χρόνο από την Tricon, με κριτήρια την ποιότητα, υγιεινή, εξυπηρέτηση, έγκαιρη παράδοση και όγκο πωλήσεων.

2001: Τον Ιανουάριο του 2001 τόσο ο Αλευρόμυλος όσο και το Μακαρονοποιείο Μιτσίδη εξασφαλίζουν το πιστοποιητικό ποιότητας ISO9002.

Τον Οκτώβριο του 2001 στο Συγκρότημα Χρ & Κ Μιτσίδης Λτδ εντάσσεται και η Αλευροποϊία Λάρνακος «Ζήνων» Λτδ, με δυναμικότητα παραγωγής 100 τόνων το 24ωρο. Ετσι η συνολική δυναμικότητα των δύο αλευρομύλων του Συγκροτήματος αυξάνεται στους 230 τόνους ημερησίως, γεγονός το οποίο καθιστά το Συγκρότημα τον μεγαλύτερο με διαφορά παραγωγό αλεύρου στην Κύπρο.

Τον ίδιο μήνα εγκαινιάζεται στον χώρο των νέων γραφείων του Συγκροτήματος στο Δάλι ένα ειδικό Κέντρο Ποιότητας στο οποίο κατά τακτά διαστήματα φιλοξενούνται εξειδικευμένα σεμινάρια αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών από το εξωτερικό.

Η Χρ. & Κ. Μιτσίδης Λτδ βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Tricon σαν "Ο προμηθευτής της Χρονιάς" για την περιοχή της Μέσης Ανατολής για το έτος 2001. Επιπλέον κερδίζει την μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Tricon στους συνεργάτες της και ανακυρήσσεται, ανάμεσα σε 630 προμηθευτές ανά το παγκόσμιο, σαν "ο Παγκόσμιος Προμηθευτής της Χρονιάς".

2002: Το 2002 δημιουργείται από συγγενική εταιρεία σε χώρο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου, Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με την ονομασία Olympico Futsal Athletic Centre, το οποίο σε πρώτη φάση λειτουργεί δύο γήπεδα Futsal με ανώτερης ποιότητας χορτοτάπητα με υπόστρωμα Elastic Layer.

2003:Τον Νοέμβριο του 2003 δημιουργείται στον χώρο του Μακαρονοποιείου στο Δάλι ξεχωριστή, αυτόματη μονάδα παραγωγής φρέσκων / κατεψυγμένων ζυμαρικών και αρχίζει η παραγωγή των πρώτων ραβιόλων Μιτσίδη.

Η Χρ. & Κ. Μιτσίδης Λτδ βραβεύεται για τρίτη χρονιά από την Yum! Brands (πρώην Tricon) σαν "Ο προμηθευτής της Χρονιάς" για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, Βορείου Αφρικής και Πακιστάν για το έτος 2003.

2004: Το Φεβρουάριο του 2004, τόσο ο Αλευρόμυλος όσο και το Μακαρονοποιείο Μιτσίδη εξασφαλίζουν το Πιστοποιητικό Διαχείρισης της Ασφάλειας και Υγιεινής τροφίμων HACCP από την ΚΕΠ και τον ΕΛΟΤ.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου η Χρ. & Κ. Μιτσίδης Λτδ υποβάλλει αίτηση για ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου.

Τον Δεκέμβριο του 2004 η εταιρεία Μιτσίδη αποκτά ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Σερβικής εταιρείας Zitopromet Bratstvo A. D., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας αλεύρων, ζυμαρικών και αρτοποιημάτων καθώς και στον τομέα της εμπορίας σιτηρών.

2005: Το Μάρτιο του 2005 μπαίνουν στην αγορά τα πρώτα προϊόντα ντομάτας Μιτσίδη, αρχίζοντας με δύο είδη ψιλοκομμένης, αποφλοιωμένης ντομάτας σε κονσέρβα των 400γρ., καθώς και ντοματοπολτό και πάστα ντομάτας σε επαγγελματικές συσκευασίες των 2,5 και 5 κιλών.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, η Σερβική εταιρεία Zitopromet Bratstvo A.D. ξεκινά την ανέγερση νέου, υπερσύγχρονου Μακαρονοποιείου, συνολικής δυναμικότητας 2.000 κιλών ανά ώρα, στη Sremska Mitrovica της Σερβίας.

Τον Ιούλιο του 2005 η «Χρ. & Κ. Μιτσίδης Λτδ» μετονομάζεται σε «Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ».

Τον Νοέμβριο του 2005, η εταιρεία Μιτσίδη ξεκινά την ανέγερση 4 σιλό σιτηρών συνολικής χωρητικότητας 10.000 τόνων, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου.

Το Δεκέμβριο του 2005 ο Ομιλος Μιτσίδη αυξάνει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Σερβικής ετιαρείας Zitopromet Bratstvo A.D. από 10% σε 45,57%.

Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία Μιτσίδη βραβεύεται για 4η φορά σαν ο «Προμηθευτής της Χρονιάς» από την πολυεθνική ετιαρεία Yum! Brands Inc για τις εξαγωγές αλεύρων σε εστιατόρια της Pizza Hut στην Μέση Ανατολή και Αραβικές Χώρες.

2006: Tο Φεβρουάριο 2006 η Περαστή Ντομάτα Μιτσίδη σε χαρτονάκι 500 γρ. μπαίνει στην Κυπριακή αγορά.

Το Μάϊο του ίδιου χρόνου ξεκινά η εισαγωγή και διάθεση από την εταιρεία των ιταλικών ζυμαρικών Spiga di Puglia.

Τομείς Δραστηριότητας

Οι δραστηριότητες της εταιρείας καλύπτουν τρείς κύριους τομείς:

Α. Αλευρόμυλοι

Η εταιρεία διαθέτει δύο Κυλινδρόμυλους, ένα στην Λευκωσία και ένα στην Λάρνακα.

Ο Αλευρόμυλος Μιτσίδη βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία απέναντι από την Πύλη Αμμοχώστου και είναι ο μεγαλύτερος αλευρόμυλος στην Κύπρο με δυνατότητα άλεσης 130 τόνων ημερησίως. Πρόκειται για μικτό Μύλο ο οποίος χειρίζεται όλα τα είδη σιταριού, π.χ. μαλακό, δυνατό, σκληρό. Ο υφιστάμενος Μύλος κτίστηκε το 1971 στον χώρο του παλαιότερου μύλου ο οποίος είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά τον προηγούμενο χρόνο. Τα μηχανήματα ανακαινίστηκαν πλήρως το 1984, και από τότε αναβαθμίζονται συνεχώς με επιπρόσθετα μηχανήματα και εξαρτήματα της τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Αλευρόμυλος Ζήνων δημιουργήθηκε το 1976, στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου στην επαρχία Λάρνακας, με αρχική δυναμικότητα άλεσης 60 τόνων το 24ωρο. Ανακαινίστηκε με νέα σιλό και μηχανήματα το 1991 και τώρα η δυναμικότητα του βρίσκεται στους 100 τόνους το 24ωρο.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης δύο υπερσύγχρονες και πλήρως αυτοματοποιημένες Μονάδες Ανάμειξης και Επεξεργασίας Eξειδικευμένων Aλεύρων (Mixing Plants), μοναδικές στο είδος τους στην Κύπρο. Τα mixing Plants της εταιρείας παρέχουν την ευχέρεια ομοιογενούς ανάμειξης και επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων αλεύρου, βελτιωτικών και άλλων πρώτων υλών (μέχρι και 18 τόννους ανά ώρα) και μπορούν να παράξουν μία πλατειά γκάμα εξειδικευμένων αλεύρων και μειγμάτων.

Τέλος, η εταιρεία διαθέτει και 4 ιδιόκτητα Σιλό Σιτηρών συνολικής χωρητικότητας 10,000 τόννων, στον χώρο των εγκαταστάσεων της στη Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου.

Τα κύρια προϊόντα του Τμήματος Αλευρομύλων περιλαμβάνουν το κοινό αλεύρι (χρησιμοποιείται για την ετοιμασία του παραδοσιακού Κυπριακού ψωμιού), διάφορα είδη φαρίνας (χρησιμοποιείται για την παρασκευή άσπρου ψωμιού και ψωμιού πολυτελείας, για μπισκότα, γλυκά, πίτσες, κ.α.), το σιμιγδάλι (χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ζυμαρικών), διάφορα είδη εξειδικευμένων αλεύρων και μειγμάτων όπως πολύσπορο, μείγμα για τσουρέκι, κριθαράλευρο, αλεύρι σικάλεως, νιφάδες σίτου, κ.α., καθώς και υποπροϊόντα όπως πίτερα και φουσκάρι.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των προϊόντων αυτών πωλούνται χονδρικώς ή σε σάκκους 10, 25 και 50 κιλών σε αρτοποιεία, εστιατόρια, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, και σε διάφορες μονάδες παραγωγής ζυμαρικών και άλλων τροφίμων, αλλά και σε βιομηχανίες παρασκευής ζωοτροφών. Επιπλέον, μιά σειρά από 5 διαφορετικούς τύπους αλεύρων πολυτελείας (Φαρίνα "00", αυτοεγειρόμενο αλεύρι, σιμιγδάλι, χωριάτικο και ολικής άλεσης ) διατίθενται και λιανικώς στην αγορά συσκευασμένα σε πακέτα του ενός κιλού, μέσω υπεραγορών και άλλων καταστημάτων τροφίμων. Η διανομή γίνεται μέσω των διαφόρων κέντρων διανομής και αποθηκών της εταιρείας στις διάφορες πόλεις, σε ιδιόκτητα φορτηγά και βάνς.

Β. Μακαρονοποιείο

Το Μακαρονοποιείο Μιτσίδη κτίστηκε το 1989 στη Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου και χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους για την παρασκευή 40 περίπου διαφορετικών ειδών ζυμαρικών. Διαθέτει 3 ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για μακριά ζυμαρικά, κοφτά ζυμαρικά και φωλιές καθώς και 6 συσκευαστικές. Διαθέτει επίσης ξεχωριστή μονάδα παραγωγής φρέσκων / κατεψυγμένων ζυμαρικών. Η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου ανέρχεται γύρω στα 1,500 κιλά ανά ώρα

Πέρα από τα δικά της ζυμαρικά, η εταιρεία Μιτσίδη, μετά από ειδική συμφωνία με την Rummo SpA Ιταλίας, εισάγει και διανέμει τη γνωστή μάρκα ιταλικών ζυμαρικών Spiga di Puglia.

Επιπλέον, μετά από σχετικές συμφωνίες με άλλες δύο ιταλικές εταιρείες, η εταιρεία Μιτσίδη εισάγει και διανέμει κάτω από την επωνυμία Μιτσίδη μία σειρά από έτοιμες σάλτσες για ζυμαρικά και μία σειρά από ξηρά τορτελλίνι. Τέλος, μετά από σχετική συμφωνία με ελληνική εταιρεία, η εταιρεία Μιτσίδη εισάγει και διανέμει κάτω από την επωνυμία Μιτσίδη μία σειρά βιομηχανοποιημένων προϊόντων ντομάτας, τόσο σε λιανικές, όσο και σε επαγγελματικές συσκευασίες.

Τα προϊόντα του Μακαρονοποιείου πωλούνται σε υπεραγορές και άλλα καταστήματα τροφίμων σε όλη την Κύπρο, καθώς και σε εστιατόρια μέσω του εκτενούς δικτύου διανομής της εταιρείας.

Γ. Πρώτες Υλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Μετά από σχετική συμφωνία, η εταιρεία Μιτσίδη διανέμει στην Κύπρο ένα ευρύ φάσμα από τα προϊόντα της Βελγικής εταιρείας PURATOS N.V., τα οποία αφορούν πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Στα προϊόντα αυτά, τα οποία διανέμονται μέσω ξεχωριστού δικτύου διανομής, περιλαμβάνονται βελτιωτικά, μίγματα και πρόσθετα αρτοποιίας, μίγματα ζαχαροπλαστικής, μαργαρίνες, σοκολάτες, φυτικές κρέμες, ζελέδες, κ.α.


Profile

The company has three main divisions:

a. Flourmills Division:

The company owns two Mills, one in Nicosia and one in Larnaka.

The Mitsides Flourmill is situated in the old town of Nicosia and it is the largest and most modern Flourmill on the island, with a milling capacity of 130 metric tons per day.

The Zenon Flourmill was established in 1976, at the Aradippou Industrial Zone in Larnaka, with an initial milling capacity of 60 metric tons per day. It was refurbished with new silos and machinery in 1991 and now its milling capacity stands at 100 metric tons per day.

The company also owns two fully automated, computer-controlled Mixing Plants, one in Dhali and one in Nicosia. The company also owns four Grain Silos, of a total capacity of 10,000 tons, at its headquarter grounds in Dhali.

The main products of the Flourmills Division include common flour (used for the production of traditional Cyprus bread), various kinds of farina (used mainly for the production of white and luxury breads, confectioneries, biscuits, pizzas and many other delicacies), semolina (mainly used for the production of pasta)and various kinds of specialized flour such as Multicereal flour, barley flour, whole wheat and village whole meal flour, Tsoureki and other mixes, as well as by-products such as bran and fine bran.

The largest share of these products are sold in bulk or in 10 25 and 50 kilo bags to bakeries, restaurants, confectioneries, pasta and other food producing industries, as well as to animal feed industries which use the various by-products ( various grades of bran).

b. Pasta Factory Division:

The Mitsides Pasta factory was built in 1989 in Dhali Industrial zone, using all up to date technology to produce a wide range of some 40 high quality pasta items. It comprises three independent production lines for long pasta, short pasta and nests, as well as 6 packaging lines. It also comprises a separate production line for fresh / frozen pasta. The production capacity of the Pasta Plant lies at 1500 kgs/hour or 4,500 metric tons a year, when in full operation. Apart from its own brand, following a relevant agreement with Rummo SpA of Italy, the company also imports and distributes the Italian pasta brand Spiga di Puglia.

c. Proffessional Foods Division:

Following an agreement with Puratos N. V., the world leader in ingredients for bakers, confectioners, chocolatiers and caterers, Mitsides imports and distributes a wide range of Puratos products, including improvers, bread mixes and additives for baking, confectionery mixes, margarines, chocolate, vegetable creams, glazes, etc. A separate distribution network is used for this division.