You are here

Board Member

Ξαφά Μιράντα

Biography

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Οικονομικά (Β.Α.) στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίων Master of Arts (M.A.) και Ph.D. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1980 στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Washington, DC, ΗΠΑ ως Οικονομολόγος / Ανώτερη Οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Τμήμα και στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής & Αναθεώρησης. Από το 1991 έως το 1993, υπηρέτησε ως Ανώτερη Οικονομική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ως μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ. Από το 1994 έως το 1999, υπηρέτησε ως Currency Strategic για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στη Salomon Brothers Ltd. Μετά τη συγχώνευση της Salomon Brothers με τη Citigroup, έγινε σύμβουλος για την Αναδυόμενη Ευρώπη μέχρι το 2004. Τον Αύγουστο του 2004 έγινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ έως το Σεπτέμβριο του 2009, πριν ενταχθεί στο Συμβουλευτικό Σώμα της IJ Partners Asset Management στη Γενεύη της Ελβετίας, ως Senior Investment Strategist, έως το 2011.

Από το 2012, είναι η Ανώτερη Εκτελεστική Σύμβουλος της E.F. Consulting Ltd, μιας μπουτίκ εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Ελλάδα, η οποία παρέχει ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ελληνική οικονομία και για αγορές σταθερού εισοδήματος για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως. Από το 2014, είναι Senior Scholar στο Center for International Governance Innovation (GIGI), μιας Καναδικής δεξαμενής σκέψης. Από το 2019, είναι μη-εκτελεστική διοικητική σύμβουλος της Orilina Properties REIC S.A.
ΣύμβολαCompanyPositionStakeΤελευταία ενημέρωση
HBHellenic Bank Public Co LtdΜέλος/Director0.000029/03/2024