You are here

Board Member

Κουρτέλλας Μιχαήλ

Biography

Ο Μιχαήλ Κουρτέλλας είναι διευθυντής στο Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, υπεύθυνος για τους ελέγχους των τοπικών και διεθνών εργασιών του ομίλου Logicom Public Ltd από τις αρχές του 2010. Ο όμιλος σήμερα έχει παρουσία σε 18 χώρες με βασική του δραστηριότητα τη διανομή προϊόντων πληροφορικής. Ο κ. Κουρτέλλας είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής και συνεταίρος στον ελεγκτικό οίκο Progressus, από το 2015. Επίσης, από τα μέσα του 2020 διατηρεί θέση στο συμβούλιο της MFO Asset Managent ως μη εκτελεστικός, ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος. Η MFO Asset Management είναι εταιρεία που διεξάγει δραστηριότητες ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) όπως επίσης και δραστηριότητες (ΔΟΕΕ) Διαχειριστή Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων.

Ο κ. Κουρτέλλας είναι εγκεκριμένος λογιστής/ ελεγκτής και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, μέλος του Association of Chartered Certified Accountants της Αγγλίας, καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου.

Άρχισε την καριέρα του και την πρακτική εξάσκηση του στον ελεγκτικό οίκο KPMG στη Λευκωσία και πριν μεταβεί στη Logicom έχει εργαστεί ως προϊστάμενος φορολογικού τμήματος στη Nexia Poyiadjis, υπεύθυνος λογιστηρίου στην IFG Trust (Cyprus) Ltd και ως διευθυντής του λογιστικού τμήματος της ΜΤΝ Κύπρου. Ο κ. Κουρτέλλας σπούδασε λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο London South Bank University της Αγγλίας και είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας.
ΣύμβολαCompanyPositionStakeΤελευταία ενημέρωση
KARKaryes Investments Public LtdΜέλος/Director0.0000