You are here

Board Member

Polendakov Mihail

Biography

Ο κ. Mihail Polendakov γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το 1964. Το 1990 αποφοίτησε από το University of World Economy με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και το 2002 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανώτατης Διοίκησης του INSEAD. Έπειτα παρακολούθησε το πρόγραμμα SUMMIT του Πανεπιστημίου Duke.

Ο κ. Mihail Polendakov ξεκίνησε την καριέρα του στην HeidelbergCement Group AG το 1997 ως εμπορικός διευθυντής της Zlatna Panega Cement AD και το 2001 διορίστηκε Country Manager της Zlatna Panega Cement AD, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Granatoid AD, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της “Karieri za pyasatzi I tchakuli” AD και Εκτελεστικός Διευθυντής της “Ceskomoravski Cement – Sofia Branch”. Το 2004 ο κ. Polendakov διορίστηκε ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (M&A) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) για την HeidelbergCement Group AG, Γερμανίας. Το 2009 ο κ. Polendakov έγινε Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Black Sea Property Fund Βουλγαρίας EAD / (BKSA), εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου.

Το 2011, ο κ. Mihail Polendakov ανέλαβε τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή της HeidelbergCement στην Ρωσία, θέση την οποία κατείχε για 11 χρόνια μέχρι το Μάιο του 2022, όταν έγινε Γενικός Διευθυντής της Heidelberg Cement για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Αλβανία.

(δ) Εγκρίθηκε η Έκθεση Αμοιβών.

(ε) Αποφασίστηκε όπως η αμοιβή των Διοικητικών Συμβούλων για το έτος 2022 παραμείνει στις €25.000 για τον Πρόεδρο, και €20.000 για κάθε ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επιπρόσθετα €300 έξοδα παραστάσεως για παρουσία στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του.

(στ) Επαναδιορίστηκε η KPMG Limited ως Ελεγκτές της Εταιρείας και ο καθορισμός της αμοιβής τους για το έτος 2022 παραπέμφθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασιστεί αργότερα.
ΣύμβολαCompanyPositionStakeΤελευταία ενημέρωση
VCWVasilico Cement Works Public Co LtdΜέλος/Director0.000025/03/2023