You are here

Company Profile

CHAM

CHAMPIGNON (CYPRUS) PUBLIC LTD

Champignon (Cyprus) Public Co Ltd
AddressKokkinotrimithia Industrial Area
P.O.Box 25165
1307 Nicosia
Telephone22 832 100
Fax22 832 800
Email[email protected]
URL
ISINCY0008350411
Board
Μέλος/DirectorDemetris Petrides ( 11.470 %)
Μέλος/DirectorPolyvios Nicolaou ( 8.680 %)
Μέλος/DirectorProdromos Prodromou
Secretary
NameΔημήτρης Πετρίδης
Address4, Athinon
2413 Egkomi
Nicosia
Tel
Fax
Email
Url
Auditor
NameΚυπριανίδης, Νικολάου και Συνεργάτες
AddressΛεωφ. Θεμιστοκλή Δέρβη 48
Διαμ.401
1066 Λευκωσία

Τηλ.: 22 756 585
Φαξ : 22 756 595
Broker
NameSharelink Securities Ltd
AddressΘεοτόκη 6
Μέγαρο Έλληνα
Τ.Θ. 21357
1507 Λευκωσία

Τηλ: 02 - 349833
Φαξ: 02 - 433038
Legal
NameΓεωργιάδης & Πελίδης
AddressΛεωφόρος Κυριάκου Μάτση 16
Eagle House
10ος Όροφος
Άγιοι Ομολογητές
1082 Λευκωσία
Τ.Θ. 21451
1509 Λευκωσία
ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η εταιρεία συστάθηκε στην Κύπρο με την επωνυμία NEPRO PEARL MUSHROOMS LIMITED στις 15 Φεβρουαρίου 1990, βάσει του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ.113 ως ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με αριθμό εγγραφής 39073 και έδρα τη Λευκωσία. Κύριες δραστηριότητες της είναι η παραγωγή μανιταριών και η διανομή τους σ’ όλη την Κύπρο. Η NEPRO PERAL MUSSHROMMS LIMITED κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης μετονομάστηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1999 σε NEPRO PEARL GROWMUSH LIMITED, ενώ σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στις 14 Μαρτίου 2002 μετονομάστηκε σε DEPRO PEARL GROWMUSH LIMITED. Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στις 19 Ιουνίου 2001 η εταιρεία μετονομάστηκε σε CHAMPIGNON (CYPRUS) LIMITED.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ CHAMPIGNON (CYPRUS) LIMITED

Το συγκρότημα άρχισε τις δραστηριότητες του με την ίδρυση της εταιρείας NEPRO PEARL GROWMUSH LIMITED από τους Πρόδρομο Πετρίδη, Νέαρχο Πετρίδη και Μαργαρίτα Πετρίδου. Η ιδέα της σύστασης μιας νέας μονάδας παραγωγής φρέσκου μανιταριού προήρθε από τον Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος θέλησε να αξιοποιήσει την εμπειρία και τεχνογνωσία που κατείχε γύρω από την καλλιέργεια μανιταριών, αλλά και γενικότερα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας μιας μονάδας παραγωγής του προϊόντος αυτού. Ο Πρόδρομος Πετρίδης απέκτησε τις γνώσεις γύρω από την καλλιέργεια μανιταριών δουλεύοντας για αρκετά χρόνια στη μονάδα παραγωγής μανιταριών NEMOGA MUSHROOMS LIMITED.

Η Εταιρεία ξεκίνησε παραγωγή τον Ιούλιο του 1991, βάζοντας πρωταρχικούς στόχους την υψηλή παραγωγή, την άριστη ποιότητα και την εξασφάλιση σημαντικού μεριδίου αγοράς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την προσεγμένη εργασία και το σωστό επαγγελματισμό, η Εταιρεία κατάφερε να πετύχει τους στόχους της και να εξασφαλίσει περίοπτη θέση στον τομέα παραγωγής και διάθεσης φρέσκων μανιταριών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 1995 ( και με εξαίρεση το 1996) η μονάδα παραγωγής της Εταιρείας κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγή μανιταριών στην Κύπρο. Ο χώρος ανέγερσης την μονάδας είναι σε ιδιόκτητο κτήμα στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, και διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην Κύπρο (από πλευράς εξειδικευμένων μηχανημάτων και εγκαταστάσεων). Κυρίως σημαντικό είναι το ότι η μονάδα είναι η μόνη στην Κύπρο, και από τις πρώτες γενικά στην Ευρώπη, που εφαρμόζει τη μέθοδο semi-indoor composting, η οποία είναι μια μέθοδος, όπου η προπαρασκευή του υποστρώματος είναι ελεγχόμενη και συνεπώς εγγυάται την επιτυχία και την ποιότητα των υπό παραγωγή φρέσκων μανιταριών. Αυτό είναι πρώτιστης σημασίας δεδομένου ότι η προετοιμασία του υποστρώματος είναι το βασικότερο μέρος της όλης διαδικασίας της παραγωγής.

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 8.10.2004 εγκρίθηκε ειδικό ψήφισμα για μετονομασία από "Champignon (Cyprus) Ltd" σε "Champignon (Cyprus) Public Co Ltd".

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Συγκρότημα δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και διανομή φρέσκου μανιταριού σε Κύπρο και Ελλάδα. Στον Κυπριακό χώρο το Συγκρότημα δραστηριοποιείται μέσω των εταιρειών NEPRO PERAL MUSSHROMMS LIMITED (σήμερα CHAMPIGNON (CYPRUS) LIMITED), GROWMUSH COMPANY LIMITED, NEMOGA MUSHROOMS LIMITED, και WEST SIDE CULTURES LIMITED και στον ελληνικό χώρο μέσω της CHAMPIGNON HELLAS S.A.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ CHAMPIGNON (CYPRUS) LIMITED

Η Εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της παραγωγής το 1991 καλλιεργώντας το λευκό μανιτάρι Agaricus Bisporus. Η Εταιρεία μέχρι και σήμερα επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή του λευκού μανιταριού.

Η Εταιρεία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά την παραγωγή μανιταριών στην Κύπρο. Το 2001 η Εταιρεία έχει παράξει περίπου 710 μετρικούς τόνους μανιταριού, μια παραγωγή που αντιστοιχεί περίπου το 41,5% της ολικής κυπριακής παραγωγής. Η μείωση της παραγωγής μονάδας το 2000 οφείλεται σε μη-επαναλήψιμο πρόβλημα στις διαδικασίες λόγω της εισαγωγής νέων τεχνολογικών διαδικασιών παραγωγής. Η αύξηση κατά το 2001 είναι το αποτέλεσμα της επένδυσης για ενίσχυση της παραγωγικότητας της μονάδας καθώς και η απορρόφηση της παραγωγής της West side Cultures Limited (λόγω υλοποίησης του σχεδίου αδρανοποίησης της μονάδας παραγωγής της West side Cultures Limited και της παραγωγής της Nemoga Mushrooms limited.

Η μονάδα παραγωγής της Εταιρείας θεωρείται ως πιο σύγχρονη σε εξοπλισμό εξειδικευμένων μηχανημάτων και εγκαταστάσεων που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Κύπρο, με ανάλογη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα. Σημαντικό γεγονός είναι και το ότι είναι η μοναδική μονάδα στη Κύπρο, και από τις πρώτες γενικά στην Ευρώπη, που εφαρμόζει την μέθοδο semi-indoor composing. Είναι μια μέθοδος με την οποία η προπαρασκευή του υποστρώματος είναι ελεγχόμενη και εγγυάται την επιτυχία και την ποιότητα του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού η προετοιμασία του υποστρώματος είναι το βασικότερο μέρος της όλης παραγωγής.

Η Εταιρεία εργοδοτεί επί μονίμου βάσεως ένα Ολλανδό εμπειρογνώμονα που ενεργεί ως σύμβουλος και διευθυντής της παραγωγής. Η Εταιρεία έχει καταφέρει με τη βοήθεια των πολλών χρόνων εμπειρίας της, να δημιουργήσει μια άρτια οργανωτική και λειτουργική υποδομή η οποία διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της παραγωγής και γενικά των εργασιών της εταιρείας. Σαν αποτέλεσμα, τυχόν αποχώρησης του εν λόγω εμπειρογνώμονα ή οποιουδήποτε άλλου ατόμου, μέλος του προσωπικού, δεν αναμένεται να δημιουργήσει οποιαδήποτε προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εργασιών της.