You are here

Company Profile

DISP

Display Art Plc (CR)

Display Art Plc
Address23, Tefkrou Anthia Street
Idalion Industrial Zone
P.O.Box 27108
1642 Nicosia
Telephone22 485 420
Fax22 485 933
Email[email protected]
URLwww.displayartgroup.com
ISINCY0007830710
Board
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος/Chairman & MDSavvas Nicolaou ( 26.000 %)
Μέλος & Γραμματέας/Member & SecretaryChristina Nicolaou
Μέλος/DirectorPanayiotis Neofytou
Μέλος/DirectorPavlos Nicolaou ( 28.000 %)
Μέλος/DirectorPanayiotis Kallis
Μέλος/DirectorGianna Nicolaou ( 7.000 %)
Μέλος/DirectorTitos Pitsillides
Μέλος/DirectorAkis Partzilis
Secretary
NameChristina Nicolaou
Address10 Macedonia street
Aglantzia
2107 Nicosia
Cyprus
Tel
Fax
Email
Url
Auditor
NameC&N Auditors
AddressOffice 201,
10 Yianni Kranidioti Street,
1065 Nicosia,
Cyprus

P.O.Box. 28949,
2084 Nicosia,
Cyprus

Tel: +357 22 460760
Fax: +357 22 767067
Broker
NameΕλληνική Τράπεζα (Επενδύσεις) Λτδ
AddressΜενάνδρου 1
3ος όροφος
Τ.Θ. 24747
1394 Λευκωσία

Τηλ: 02 - 873140
φαξ: 02 - 660551
Legal
NameΠ. Παπαγεωργίου & Σία
AddressΓρηγορίου Ξενοπούλου 19
Τ.Κ. 1982
1061 Λευκωσία
Ιστορικό

Η Εταιρεία Display Art Limited συστάθηκε στην Κύπρο στις 17 Δεκεμβρίου 1982 ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ. 113 με αριθμό εγγραφής 18726.

Οι αρχικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας ήταν ο Σάββας Νικολάου πολιτικός μηχανικός με ποσοστό συμμετοχής 70% και η σύζυγος του Γιάννα Νικολάου, επίσης πολιτικός μηχανικός, με ποσοστό συμμετοχής 30%.

Στόχος της Εταιρείας ήταν η επαγγελματική προσφορά υπηρεσιών στον τομέα της μελέτης, διακόσμησης και κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων, καθώς και στον τομέα της μελέτης σχεδιασμού και εξοπλισμού καταστημάτων.

Η ζήτηση από τους κύπριους επιχειρηματίες για επαγγελματικές υπηρεσίες στο χώρο κυρίως της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και ειδικότερα για τη Διεθνή Κρατική Έκθεση υπήρξε εξαρχής μεγάλη. Η Display Art Limited, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση αυτή, εισήγαγε στην αρχή από την Ελλάδα και ύστερα από την Ελβετία εκθεσιακά συστήματα τα οποία αντικατέστησαν τις παραδοσιακές και χρονοβόρες ξυλοκατασκευές, κατασκευάζοντας έτσι περίπτερα εφάμιλλα των αντίστοιχων του εξωτερικού.

Η Εταιρεία για σειρά ετών οργανώνει και κατασκευάζει τις κρατικές συμμετοχές της Ιαπωνίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και κατασκευάζει επίσης τα κρατικά περίπτερα της Κορέας, της Νοτίου Αφρικής, της Ρωσίας, της Αιγύπτου, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και την πρώτη συμμετοχή της Ε.Ο.Κ. στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου.

Μεταξύ των κυριοτέρων πελατών της είναι οι εταιρείες A. Stephanides, Fairways Motors, Dickran Ouzounian, Demstar, Daewoo Motors, C.T.C., Μ.Π. Μιχαηλίδης, Paris Motors agency, Doms, Τάκης Αγγελίδης, VHR Electrical, JVC, Α/φοι Λανίτη, Φαίδρος Ηλία, Ε.Κ.Α., Α/φοι Γαλαταριώτη, W.P.C., Κύπρος Οικονομίδης, Mechatronic, Λάμπρου & Ζορλάκκης, Muskita Aluminium και πολλοί άλλοι.

Η Εταιρεία είναι ο επίσημος εργολάβος κατασκευών εκθεσιακών περιπτέρων και εκδηλώσεων στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, κατόπιν προσφορών από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου. Μεταξύ των εκθέσεων που κατασκευάζει η Εταιρεία στο Συνεδριακό Κέντρο είναι το British Education Fair, η Χριστουγεννιάτικη Φιέστα, η Έκθεση Κυνηγίου Άρτεμις και Ποσειδών, η Καρναβαλίστικη Φιέστα και Έκθεση Κυπριακής Μόδας. Επίσης η Εταιρεία ήταν ο επίσημος εργολάβος στο I.M.C. για κατασκευές εκθεσιακών περιπτέρων και εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, κατασκεύασε στο I.M.C. την Εβδομάδα Ελληνικών Προϊόντων που διοργάνωσε η Εταιρεία Προώθησης Εξαγωγών της Ελλάδος, την Έκθεση Γούνας, την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών και την Έκθεση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Επί σειρά ετών η Εταιρεία οργανώνει και κατασκευάζει την Έκθεση Αυτοκινήτου στην Δεκέλεια με συνολική κάλυψη χώρου έξι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Επίσης κατασκευάζει περίπτερα για εκθέσεις – εκδηλώσεις σε διάφορα ξενοδοχεία όπως η Παγκύπρια Έκθεση Χρυσοχοΐας, τη Έκθεση Ελληνικής Μόδας, την Ναυτιλιακή Έκθεση και την Έκθεση Ελληνικής Χρυσοχοΐας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση της, η Display Art Limited επέκτεινε τις δραστηριότητες της στον σχεδιασμό και κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων και στο εξωτερικό. Η Display Art Limited κατασκεύασε δεκάδες εκθεσιακά περίπτερα στο εξωτερικό για λογαριασμό κυρίως:

· του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.
· Του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών της Ελλάδας (ΟΠΕ)
· Του Ουγγρικού Κρατικού οργανισμού Εξαγωγών (HUNGEXPO)
· Του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης
· Του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)
· Του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ)

Από το 1987 μέχρι σήμερα η Display Art Limited επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάζοντας εκθεσιακούς χώρους σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις όπως:

· ANUGA (η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων διεθνώς) Γερμανία
· SIAL (τρόφιμα) Γαλλία
· HANNOVER INDUSTRIAL (βιομηχανία) Γερμανία
· CEBIT (πληροφορική) Γερμανία
· C.P.D. και IGEDO DUSSELDORF (ένδυση) Γερμανία
· INCHORGENTA (κόσμημα) Γερμανία
· BATIMAT (οικοδομικά υλικά) Γαλλία
· CONSUMEXPO (γενική) Μόσχα
· ΜΙΤΤ (τουριστική) Μόσχα

Η Display Art Limited έχει εισάξει και χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα συστήματα εξοπλισμού καταστημάτων, υπεραγορών και αποθηκών και αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο διεθνώς γνωστές εταιρείες στον τομέα αυτό, όπως της SYMA Ελβετίας, Gibam Ιταλίας, Arthema Ιταλίας, S.C.S. Ιταλίας, Promotor και Link 51 Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει εξοπλίσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες καταστήματα στην Κύπρο. Μεταξύ των πελατών της συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα Woolworth , Γιαξής, Πανάρτ, Bally, Megaelectric, JVC, Casa di Rene, Δέλτα, Λάμπρου και Ζορλάκης, Rado, Miss Liberty, η Υπεραγορά Πηλαβάκης, η Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών με συνεχή συνεργασία τα τελευταία 3 χρόνια, οι εταιρείες C.T.C., Α/φοί Γαλαταριώτη, Ideal Grafico, Χ’’Κυριάκος & Υιοί Λτδ, Αιμίλιος Ηλιάδης Λτδ και διάφορα καταστήματα δώρων και φαρμακείων.

Η Display Art Limited διαθέτει πλήρως μηχανογραφημένο τεχνικό – σχεδιαστικό τμήμα για μελέτες εκθεσιακών χώρων και καταστημάτων και χρησιμοποιεί τα προγράμματα AUTOCAD 2000 και 3D VIS για σχεδιασμό τους.

Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ξυλουργείο για ξύλινες κατασκευές καθώς επίσης και μεταλλουργείο για κατασκευές με σίδηρο, αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι.

Διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο τμήμα παραγωγής και τοποθέτησης ταπελλογραφικών.

Στις 17 Απριλίου 2000 η Display Art Limited εξαγόρασε εξ ολοκλήρου το μετοχικό κεφάλαιο της D&M Decor Systems Limited. Το συνολικό τίμημα εξαγοράς ανήλθε στις £220.443 και αναπληρώθηκε με την έκδοση 220.443 μετοχών της Display Art Limited ονομαστικής αξίας £1 κάθε μία προς £1 έκαστη και παραχώρησή τους προς τους Κώστα Δημητρίου και Μαρία Δημητρίου, μετόχους της D&M Decor Systems Limited. Οι μετοχές εξαγοράστηκαν στη δίκαιη αξία της εταιρείας και ως εκ τούτου από τη συναλλαγή δεν προέκυψε εμπορική εύνοια.

Στις 14 Ιουλίου 2000 η Εταιρεία μετατράπηκε σε δημόσια σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Γενικά αντικείμενα δραστηριότητας των εταιρειών του συγκροτήματος είναι τα εξής:

· Μελέτη, σχεδιασμός και διακόσμηση εκθεσιακών χώρων στην Κύπρο
· Μελέτη, σχεδιασμός και διακόσμηση εκθεσιακών χώρων στο εξωτερικό
· Μελέτη, σχεδιασμός και εξοπλισμός καταστημάτων, υπεραγορών και αποθηκών στην Κύπρο

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Συγκρότημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Διοικητικών Συμβούλων της ιθύνουσας εταιρείας, κατασκευάζει γύρω στα δύο τρίτα του συνολικού εμβαδού των εκθεσιακών περιπτέρων στην Κύπρο. Η ηγετική θέση του Συγκροτήματος στηρίζεται τόσο στις επενδύσεις του σε τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και την τεχνογνωσία του προσωπικού του.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο τομέας των εμπορικών εκθέσεων στο εξωτερικό είναι τεράστιος. Το Συγκρότημα κατασκευάζει μόνο ένα ελάχιστο μέρος των εκθεσιακών περιπτέρων στις εκθέσεις του εξωτερικού, κυρίως για κύπριους και ελλαδίτες επιχειρηματίες, καθώς και κυπριακούς και ελλαδικούς επίσημους οργανισμούς. Έχει επίσης κατασκευάσει κατά καιρούς εκθεσιακά περίπτερα στο εξωτερικό και για άλλους πελάτες, πέρα από την κυπριακή και ελλαδική πελατεία του.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

Οι Διοικητικοί Σύμβουλοι της Display Art Limited, εκτιμούν ότι η Εταιρεία κατέχει γύρω στο 15% της συνολικής αγοράς εξοπλισμού καταστημάτων, υπεραγορών και αποθηκών στην Κύπρο.

Η Display Art Limited εξειδικεύεται στον εξοπλισμό καταστημάτων από το 1983. Η Εταιρεία έχει εισάξει και χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα συστήματα εξοπλισμού καταστημάτων και αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο γνωστές εταιρείες στον τομέα αυτό όπως την SYMA Ελβετίας, Gibam Ιταλίας, Arthema Ιταλίας, S.C.S. Ιταλίας και Promotor Ηνωμένου Βασιλείου.