You are here

Τα αιτήματα ξενοδοχοϋπαλλήλων για ανανέωση συμβάσεων

10/01/2019 16:32

Επαναφορά όλων των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν το 2013 με την έκτακτη ειδική συμφωνία που έγινε τότε, παραχώρηση αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους, ένταξη των κλιμάκων μισθοδοσίας στους κανονισμούς για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία, ένταξη του Ταμείου Ευημερίας στους κανονισμούς για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία, ως επίσης και του 13ου μισθού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο των αιτημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ συνήλθαν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου σε κοινή συνεδρία και συζήτησαν την υποβολή αιτημάτων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έληξε στις 31/12/2018.
 
Για το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης προηγήθηκαν ανοικτές συνελεύσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία σε όλες τις επαρχίες στις οποίες τα μέλη ελεύθερα υπέβαλαν τις δικές τους σκέψεις και εισηγήσεις για τα αιτήματα.
 
Μετά από τη συζήτηση των εισηγήσεων που είχαν ενώπιον τους, τα δύο Διοικητικά Συμβούλια ομόφωνα κατέληξαν στον τελικό κατάλογο των αιτημάτων που θα υποβληθούν στους Συνδέσμους Ξενοδόχων για διαπραγμάτευση.