You are here

Πράσινο φως για επέκταση Aphrodite Hills Resort

11/01/2019 11:07

Το πράσινο φως έδωσε το τμήμα περιβάλλοντος για την επέκταση του Aphrodite Hills Resort στην Πάφο.

Η αιτούμενη ανάπτυξη αφορά την επέκταση υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 290 δωματίων και σουιτών. Τo προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από ένα ενιαίο κτίριο δυναμικότητας 53 κλινών/σουιτών/διαμερισμάτων (1-4 υπνοδωματίων) και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους. Το υπόγειο και το ισόγειο θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώροι στάθμευσης. Το συνολικό ύψος του προτεινόμενου έργου θα είναι περίπου €22,25 εκ.

Tο συνολικό εμβαδό του τεμαχίου που θα φιλοξενήσει το προτεινόμενο έργο ανέρχεται στα 170,741 m², ενώ η έκταση που θα καταλαμβάνει, ανέρχεται περίπου στα 1,040 m².

Το τεμάχιο στο οποίο θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο, στην παρούσα φάση χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρείας Aphrodite Hills Resort Ltd.

Η επεξεργασία των υγρών αποβλήτων από την λειτουργία του προτεινόμενου έργου θα γίνεται από τον υφιστάμενο σταθμό επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας, υφιστάμενων επαύλεων και άλλων κτιρίων, ο οποίος είναι δυναμικότητας 2000 m3 ημερησίως. Η μέγιστη ημερήσια ροή λυμάτων που αναμένεται να προκύπτει από τις υφιστάμενες και προτεινόμενες εγκαταστάσεις δεν αναμένεται να υπερβεί τα 700 m3.

Το προτεινόμενο έργο περιβάλλεται κυρίως με διάφορα κτίρια και υποδομές της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας, επαύλεων, γήπεδο γκολφ κ.ά.. Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Κουκλιών, στην περιοχή «Ραντί», εντός του τεμαχίου με αρ. 15 (Φ/Σχ. 0/2 163-338) και εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη Ζ4-ΠΦ.