You are here

Σημαντική η αναβάθμιση του ΡΙΚ

14/01/2019 15:57

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του ΔΣ του ΡΙΚ ώστε το Ιδρυμα να αναβαθμιστεί και να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Τσώκος, σε χαιρετισμό σε πρόσφατη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο κ. Τσώκος είπε ότι το έργο που έχει να παρουσιάσει το ΔΣ υπήρξε αποτέλεσμα, ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας και δράσης και πρόσθεσε πως το Συμβούλιο επικεντρώθηκε σε τρία κεφάλαια, το ανθρώπινο, το δομικό και το σχεσιακό, παράγοντας έργο διαχρονικό και ωφέλιμο για τον τόπο, την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημιουργία του Μουσείου Ραδιοτηλεόρασης, στην τεχνολογική αναβάθμιση με εισαγωγή στη νέα ψηφιακή εποχή με την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Ειδήσεων (Integrated Newsroom System), στη δημιουργία νέων στούντιο, στην καταπολέμηση της εσωστρέφειας και στη δημιουργία ψηλού επιπέδου σχεσιακού κεφαλαίου εντός και εκτός Κύπρου, στη λειτουργία τριών ιστοσελίδων, στη μετακίνηση του συνόλου των αμιάντων από τις εγκαταστάσεις του σεβόμενοι την ανθρώπινη υγεία, στη ψηφιοποίηση σημαντικού μέρους αρχειακού υλικού και στην έκδοση ή επανέκδοση οκτώ βιβλίων συμπεριλαμβανομένου του Λευκώματος για τα «60 Χρόνια Κυπριακής Τηλεόρασης».

Επίσης αναφορά έκανε στη δημιουργία του ΡΙΚ Classic, στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων ασφάλειας και υγείας και στη στήριξη εθελοντικών οργανώσεων.

Επίσης ο κ. Τσώκος είπε πως για πρώτη φορά, το σύνολο των εργαζομένων στο ΡΙΚ, μόνιμων και Συνεργατών Αορίστου Χρόνου θα τυγχάνουν από το 2019 ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ότι σε καλό στάδιο βρίσκεται το θέμα των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, το θέμα των παρεμφερών ωφελημάτων και το θέμα του νέου οργανογράμματος.