You are here

Φάρμα Χατζηιωάννου: Αποφάσεις για πορεία εταιρείας και θέματα κεφαλαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου Δημόσια Εταιρεία Λτδ σε χθεσινή συνεδρία του ολοκλήρωσε τη συζήτηση για την πορεία της Εταιρείας, τις καθυστερήσεις στις συμφωνίες με τράπεζες και θέματα κεφαλαίου και αποφάσισε τα ακόλουθα.

1. Ενόψει της συνεχιζόμενης άσχημης αγοράς κοτόπουλων που οδήγησε σε χρεοκοπία εταιρείες του κλάδου στη συνέχιση της υπολειτουργίας και εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή Αντρέα Σιάλο να διαπραγματευτεί ενοικίαση κάποιων πτηνοτροφικών υποστατικών για σύντομη χρονική διάρκεια.

2. Παρά τις ζημιές που υφίσταται από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση υλοποίησης συμφωνιών με τράπεζες να αναμένει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δεν χάνει τα δικαιώματα της και εκτός από τα δικαστήρια δεν υπάρχει οποιαδήποτε αρχή που να μπορεί να αποταθεί η Εταιρεία και όσο ανεπιθύμητη να είναι η εξέλιξη δεν υπάρχει άλλη μη χρονοβόρα επιλογή.

3. Ανάλογα με τις εξελίξεις με τράπεζες το συμβούλιο θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση νέων κοινών μετοχών και προς τούτο θα καλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων περί τα τέλη Ιανουαρίου. Τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου οπότε θα διαφανεί αν οι τράπεζες απλώς καθυστερούν για να μην περάσουν τις εκπτώσεις στα φετινά αποτελέσματα η συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό οπότε θα απαιτηθούν άλλες αποφάσεις και ενέργειες. Νοείται ότι το Συμβούλιο ενεργεί για το συμφέρον των μετόχων του.
Tuesday, 14 December, 2010 - 09:55