You are here

Βολές Βότση προς την κυβέρνηση για ωράριο καταστημάτων

05/02/2019 12:38

Βολές προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης με αφορμή το θέμα του ωραρίου καταστημάτων κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης προς ρύθμιση του ζητήματος.

Ο κ. Βότσης δήλωσε ότι εδώ και έξι μήνες έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό να τον ενημερώσει σχετικά με τα πορίσματα πρωτοβουλίας συγκέντρωσης υπογραφών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οποία είχε αναλάβει ο ίδιος, μαζεύοντας συνολικά πέραν των 800 υπογραφών για κατάργηση του ωραρίου καταστημάτων τις Κυριακές.

Σημείωσε ότι η συνάντηση δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί εδώ και έξι μήνες. «Αντιλαμβάνομαι το βεβαρημένο πρόγραμμα του προέδρου της Δημοκρατίας γι’ αυτό και ανέμενα για έξι μήνες», είπε, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος τον παρέπεμψε να συζητήσει το θέμα με την υπουργό εργασίας.

«Η υπουργός εργασίας παρά το ότι έδειξε όλη την καλή θέληση, μου ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από το υπουργικό για να προχωρήσει η διαδικασία ρύθμισης του θέματος με συγκεκριμένη πρόταση. Μέχρι σήμερα η πολιτική βούληση δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο κ. Βότσης.

«Για μένα το θέμα έχει λήξει. Ζήτησα να αποσυρθεί η επιστολή μου για αίτημα συνάντησης με τον πρόεδρο. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε το σύστημα. Θέλω να παραδεχτώ ότι έχουμε ηττηθεί», είπε.

Σημείωσε πως «κάθε μέρα φυτρώνει και ένα νέο mall ή μια νέα υπεραγορά» και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια είχε ξεκινήσει με σκοπό την επαναφορά της νομοθεσίας ως είχε ώστε τα γενικά καταστήματα να είναι κλειστά την Κυριακή.

Χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και σημείωσε ότι «είναι καλοδεχούμενα τα mall αλλά σε ωράριο που να μην τους δίνει πλεονέκτημα έναντι των μεμονωμένων καταστημάτων, που αναγκάζονται να ακολουθούν με επιπτώσεις που προκαλούν ζημιά στην κοινωνική συνοχή».

Της Μαρίας Χαμπή