You are here

Συνάντηση ΠτΔ, Ακιντζί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου

06/02/2019 12:25

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Ακκιντζί συμφώνησαν όπως συναντηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι σε επαφή με τον Τ/κ ηγέτη για τον καθορισμό συνάντησης.

Ερωτηθείς για το θέμα μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι «σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε επαφή με τον Τ/κ ηγέτη» Μουσταφά Ακιντζί.

«Ο στόχος βέβαια είναι να καθοριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ τους. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι για να ανακοινώσουμε. Ευελπιστούμε ότι θα καταλήξουν και θα καθοριστεί κάποια συνάντηση η οποία και θα ανακοινωθεί όταν έχει καθοριστεί» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι είναι δημόσια γνωστό εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει να έχει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες και τον κ. Ακιντζί να εκδηλώνει την πρόθεση για μια συνάντηση, συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «επιδιώκεται να γίνει αυτή η συνάντηση».

Σε ερώτηση αν έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς ή μέσω της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί «βρίσκονται σε επικοινωνία σήμερα μεταξύ τους οι δύο».