You are here

Στάση εργασίας εργαζομένων στο Δήμο Λεμεσού

08/02/2019 17:04

Με αυθόρμητη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λεμεσού, μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, εξέφρασαν σήμερα την αντίδραση τους στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τις προαγωγές υπαλλήλων, προκηρύσσοντας παράλληλα 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, η αυθόρμητη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε επειδή "μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε για προαγωγή, εν γνώση του, εργαζόμενο ο οποίος δεν κατέχει τα προσόντα του σχεδίου υπηρεσίας".
 
Σημειώνει ακόμη πως,  σε πρόσφατη  συνεδρία του , "το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού ενέκρινε ομόφωνα για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο προσωπική κλίμακα με το σκεπτικό ότι δεν δικαιούται ανέλιξης" και υποδεικνύει ότι "η αντιφατική αυτή τοποθέτηση του συμβουλίου - δηλαδή με τα ίδια δεδομένα την πρώτη φορά να κρίνει ότι δεν δικαιούται ανέλιξη και την επόμενη να δικαιούται - δεν είναι ανεξήγητη".
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η στάση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου "πηγάζει από τον ετσιθελισμό , το αίσθημα παντοδυναμίας και την αδιαφορία για κανόνες , ήθη και  νόμους συγκεκριμένων Δημοτικών Ομάδων και δυστυχώς,  με την ανοχή  ή και τη συμμετοχή του Δημάρχου".
 
Η ανακοίνωση κάνει επίσης λόγο για σειρά παρατυπιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λεμεσού, για "σκόπιμη ανομοιομορφία των αξιολογήσεων, που γίνονται μόνο εν όψει προαγωγών, προαγωγές προσωπικού έξω από τις αξιολογήσεις και συστάσεις των υπηρεσιακών που παραπέμπουν στην αναξιοκρατία, έλλειψη προσωπικού , κάλυψη μονίμων αναγκών της υπηρεσίας με αγορά υπηρεσιών και κομματικά πάρε δώσε μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου".
 
Όλα αυτά, προστίθεται, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση μεταξύ του προσωπικού και έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του ίδιου του θεσμού από τους ίδιους τους εργαζόμενους που τον υπηρετούν.
 
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ δηλώνει πως αδυνατεί να ανεχθεί την ύπαρξη και συνέχιση τέτοιων πρακτικών και καταστάσεων και ότι επιθυμία της είναι ένα υγειές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο θα προσφέρει στον δημότη.
 
Δυστυχώς, συνεχίζει,  οι ενέργειες της συγκεκριμένης πλειοψηφίας στέκονται εμπόδιο στην εργασιακή ειρήνη και την συνεργασία.
 
Συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, "αφού ο διάλογος η συναίνεση ,η αξιοκρατία και η χρηστή διοίκηση αποτελούν φαίνεται για ορισμένους άγνωστες έννοιες".
 
Τέλος τα μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ που εργάζονται στο Δήμο Λεμεσού σημειώνουν ότι "σε ένα θεσμό που υπηρετείται άμεσα ο Δημότης και σε  μία ευνομούμενη κοινωνία, ο ετσιθελισμός , η αναξιοκρατία και οι ανισότητες δεν έχουν θέση και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να τα πολεμήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα".