You are here

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα»

12/02/2019 15:12

Ρεκόρ συμμετοχής σχολείων και μαθητών-μαθητριών κατά τη φετινή διοργάνωση.

Με ρεκόρ κάλυψης σχολείων και μαθητών-μαθητριών διοργανώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα», από τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, το Junior Achievement Cyprus, και το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και φέτος θα συμμετάσχουν σε αυτό συνολικά 17 σχολεία και πέραν των 730 μαθητών-μαθητριών, που φοιτούν στην έκτη τάξη δημοτικών σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάριν στην εθελοντική εργασία επαγγελματιών από τράπεζες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αφήνουν για συνολικά 4 ώρες το γραφείο της δουλειάς τους και μπαίνουν στις τάξεις με τα παιδιά, με σκοπό να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες επί βασικών χρηματοοικονομικών όρων και θεμάτων. Το πρόγραμμα στηρίζουν και οι εκπαιδευτικοί με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους σε όλα τα σχολεία, τα οποία συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Μάλιστα το φετινό «Ξοδεύοντας Έξυπνα» πέραν από διευρυμένο είναι και σημαντικά εμπλουτισμένο με νέες και πιο δημιουργικές δραστηριότητες, προκειμένου το πρόγραμμα να γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Σημειώνεται ακόμη ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για χρηματοοικονομική εκπαίδευση μαθητών-μαθητριών και ευρύτερα νέων σε όλη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, της οποίας ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου είναι μέλος.

Συγκρίνοντας τους αριθμούς του προγράμματος για το 2019 σε σχέση με το 2016, που ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του στην Κύπρο, καταγράφεται αύξηση 265% στους μαθητές-μαθήτριες που συμμετέχουν, άνοδος 240% στα συμμετέχοντα σχολεία, 467% περισσότεροι εκπαιδευτές και μεγαλύτερη κάλυψη τμημάτων κατά 270%.

Το πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» έχει διάρκεια από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 29 Μαρτίου, μήνας κατά τον οποίο ολοκληρώνονται και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και διαγωνισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη.