You are here

Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ

20/02/2019 17:28

Μικρά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 60,71 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,05%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 36,36 μονάδες και στο +0,08%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €114,9 χιλ.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο €1,004 χωρίς μεταβολή με τζίρο €13,7 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €1 και στο -0,4%. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα εποπτικά κεφάλαια της υπερβαίνουν τις ελάχιστες εποπτικές απαιτήσεις, αναφέροντας παράλληλα ότι έχει σημειωθεί καλή πρόοδος για την ολοκλήρωση του Project Helix, το οποίο αφορά την πώληση €2.7 δισ. ΜΕΔ.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,704 με κέρδη 0,28% και όγκο €47,4 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed.

Η Fed ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι θα είναι «υπομονετική» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα.

«Τα πρακτικά θα ρίξουν κάποιο φως στο ποια μέλη συνεχίζουν να συνιστούν προσεκτική στάση και ποια είναι πιο επιθετικά» δήλωσε στο CNBC ο CIO της Independent Advisor Alliance. «Η αγορά δεν αποτιμά κάποια αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά και αν η Fed άλλαζε πορεία, αυτό θα είχε επιπτώσεις στις αγορές ομολόγων και μετοχών», πρόσθεσε.