You are here

Ελληνική: Ολοκλήρωση Squeeze out και καταβολή ανταλλάγματος προς μετόχους Αθηνάς

Θέμα:Ολοκλήρωση διαδικασίας Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze out) και καταβολή ανταλλάγματος προς τους μετόχους της ‘‘Αθηνά Κυπριακή Δημόσια Εταιρεία Λτδ’’

Σε συνέχεια ανακοίνωσης ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2009 σχετικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze out) για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Αθηνά Κυπριακή Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Αθηνά»), η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς και την καταβολή του ανταλλάγματος στους μετόχους.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόκτηση του 93,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Αθηνά μέσω της Δημόσιας Πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας στους μετόχους της Αθηνά, η Ελληνική Τράπεζα υπόβαλε αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο και εγκρίθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2009, για απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Αθηνά με μεταβίβαση των υπολοίπων μετοχών μέσω της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς.

Η αντιπαροχή που προσφέρθηκε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Αθηνά μέσω της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς ήταν η ίδια με αυτή που είχε προσφερθεί κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Πρότασης που έληξε στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή:

Για κάθε τρεις (3) μετοχές της Αθηνά, μία (1) μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 36(3) του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007, προσφέρθηκε ως εναλλακτική δυνατότητα, κατ’ επιλογή του μετόχου, καταβολή του τιμήματος σε μετρητά, που καθορίστηκε σε €0,37 ανά μετοχή της Αθηνά.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η Ελληνική Τράπεζα (Επενδύσεις) Λτδ, ως Χειριστής Ανάδοχος, έχει καταβάλει το συνολικό αντάλλαγμα στους μετόχους της Αθηνά, οι οποίοι έχουν ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής τους και έχουν επιλέξει μετρητά στις 26 Νοεμβρίου 2009. Η καταβολή του ανταλλάγματος έγινε με αποστολή επιταγής ταχυδρομικώς στη διεύθυνση των δικαιούχων και σε μερικές περιπτώσεις με μεταφορά του ανταλλάγματος στους Χειριστές σύμφωνα με οδηγίες των δικαιούχων.

Επίσης κατά την ίδια ημερομηνία, 26 Νοεμβρίου 2009, έχουν εκδοθεί οι νέες μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας που προσφέρθηκαν ως αντιπαροχή στους μετόχους που δεν έχουν ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής. Οι επιστολές παραχώρησης των νέων μετοχών θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην διεύθυνση των δικαιούχων εντός των επόμενων ημερών.

Οι νέες μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας που εκδόθηκαν ως αντάλλαγμα στους μετόχους της Αθηνά θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια του άρθρου 36(6) του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007 και των διατάξεων της Κανονιστικής Απόφασης του ΧΑΚ ΚΔΠ96/2008.
Friday, 27 November, 2009 - 09:15