You are here

Πρώτη στην παραγωγή ψαριών στην Αφρική, κατατάσσεται η Αίγυπτος

19/03/2019 18:05

Στην πρώτη θέση μεταξύ των αφρικανικών χωρών όσον αφορά την ετήσια παραγωγή ψαριών, κατατάσσεται η Αίγυπτος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ενώπιον της ολομέλειας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας της Αιγύπτου κ. Αμπού Στέιτ.

Παράλληλα, ο κ. Στέιτ ενημέρωσε τους Αιγυπτίους βουλευτές ότι, παράλληλα, «η Αίγυπτος κατατάσσεται και στην έβδομη σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την παραγωγή ψαριών από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών».

Το θέμα παρουσιάζει στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι το Αιγυπτιακό Υπουργείο Γεωργίας προγραμματίζει και νέα έργα καθαρισμού και ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργητικών εγκαταστάσεων κοντά στο Πορτ Σάιντ- σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του αιγυπτιακού Στρατού.

Όπως τονίζεται, κατά τον Υπουργό Γεωργίας, το 75% περίπου της εγχώριας παραγωγής ψαριών προέρχεται από μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ το αιγυπτιακό κράτος στοχεύει να επεκτείνει κατά τα προσεχή έτη τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών ανά την επικράτεια της χώρας.

Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κλάδου, το έτος 2020 η παραγωγική δυναμικότητα της Αιγύπτου αναμένεται να ανέλθει περίπου στους 2,3 εκατ. τόνους ψαριών.

ΚΥΠΕ