You are here

Ζητούν διαβούλευση για μεταρρύθμιση δημοσίου

12/04/2019 11:48

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Μεταρρυθμιστικού Πλαισίου για το 2019 με προμετωπίδα τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τονίζει όμως ότι μεταρρύθμιση χωρίς διαβούλευση δεν μπορεί να γίνει.

Η ΑΣΔΥΚ σε ανακοίνωσή της επικαλείται χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να κατατεθούν στη βουλή τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας τα οποία απορρίφθηκαν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα το 2016. Το δημοσίευμα αναφέρει, σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τις αναθεωρημένες προτάσεις.

«Ως ΑΣΔΥΚ δηλώνουμε τη μεγάλη μας ανησυχία αφού κανένας, μέχρι τώρα, δεν μας έχει καλέσει σε διαβούλευση για τα συγκεκριμένα νομοσχέδια. Η συντεχνία μας διαβλέπει επανάληψη των όσων συνέβηκαν κατά την προηγούμενη απόπειρα για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, κατά την περίοδο 2015-16. Υπενθυμίζουμε ότι ούτε και τότε έγινε ανοικτή διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη. Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη βουλή συμφωνήθηκαν μόνο με την ΠΑΣΥΔΥ», αναφέρεται.

Η ΑΣΔΥΚ προσθέτει ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων ανεξαρτήτως των ενδιαφερομένων μερών και δηλώνει την ετοιμότητά της να εργαστεί με κάθε ειλικρίνεια υπέρ μιας πραγματικής μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας. Καλεί επίσης την κυβέρνηση σε ανοικτή και ειλικρινή διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους και ειδικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου για το καλό της δημόσιας υπηρεσίας και των κυπρίων πολιτών.