You are here

Προδρόμου: Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν τη διαδικασία

12/04/2019 13:44

Το σημαντικό είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη και ο Γενικός Γραμματέας τους υποστηρίζουν τη διαδικασία για το Κυπριακό και προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ερωτηθείς για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, τις τελευταίες ημέρες, από την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ώστε να δημιουργηθούν δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως είναι σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ επεξεργάζεται κάποια ιδέα, "η οποία μπορεί να αποβεί χρήσιμη για τον στόχο που έχουμε, την συνομολόγηση όρων αναφοράς και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, κάποια ιδέα η οποία έχει κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα".

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ενημέρωση. Επιφυλάσσομαι να δούμε την εξέλιξη, ανέφερε ο Προδρόμου.

Είπε πως "το σημαντικό είναι το ότι ο ΓΓ και τα ΗΕ υποστηρίζουν τη διαδικασία, προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες, και αυτό δίνει και μια απάντηση στο ότι αξίζει να συνεχίσουμε, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκοπα κάνει διαρκώς, όλο αυτό το διάστημα, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων".

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως η Λευκωσία αναμένει με ενδιαφέρον το τί μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση που γίνεται μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.