You are here

Χ. Γεωργιάδης: Προς αποπληρωμή ρωσικού δανείου

16/04/2019 11:21

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής του ρωσικού δανείου, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης εργασίας που είχε με τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Σημείωσε ότι τα δεδομένα για την κυπριακή οικονομία στις διεθνείς αγορές είναι εξαιρετικά θετικά.

«Το γεγονός αυτό μας δίνει», τόνισε, «κάποιες ευκαιρίες τις οποίες αξιολογούμε και βασικός στόχος είναι η παρακολούθηση κινήσεων που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία. Αξιοποιούμε τη θετική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας», παρατήρησε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η έκδοση χρέους θα είναι με εγχώριο ομόλογο ή θα απευθύνεται στη διεθνή αγορά, ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο και σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών να προχωρήσει σε μία έκδοση χρέους με πρωταρχικό στόχο την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου του ρωσικού δανείου, έρχεται σε μία περίοδο δημοσιονομικής κρίσης εξαιτίας της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου. σε σχέση με τους μισθούς στο δημόσιο.

Του Λεύκου Χρίστου