You are here

Στα χέρια Άκκερμαν η λίστα με υποψήφιους CEO

13/05/2019 07:01

Στα χέρια του απερχόμενου προέδρου της Τράπεζας Κύπρου Τζόζεφ Άκκερμαν, βρίσκεται το short list με τα ονόματα των επικρατέστερων υποψηφίων, ένας εκ των οποίων θα επιλεγεί για να διαδεχθεί τον επίσης απερχόμενο  διευθύνοντα σύμβουλο της  BOCH Τζον Χούρικαν.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι συνεντεύξεις και η αξιολόγηση  των προσόντων των υποψηφίων  φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί.

Τις συνεντεύξεις και τη σχετική αξιολόγηση έκανε ο διεθνής οίκος Egon Zehnder ο οποίος, κατά τις πληροφορίες, έχει ετοιμάσει τη μικρή λίστα με τα ονόματα εκείνων των υποψηφίων που έκρινε ως τους πιο κατάλληλους, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου.

Την οριστική απόφαση  για το ποιός θα επιλεγεί ή όχι, αναμένεται να πάρει σε εύθετο χρόνο το  ΔΣ της τράπεζας  που θα συνέλθει υπό τον νέο πρόεδρο του Τάκη Αράπογλου, ο οποίος αναμένεται να πάρει  τη σχετική λίστα από τον προκάτοχο του, τον κ. Άκκερμαν.

Ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου δεν ήταν σε θέση  χθες να γνωρίζουν κατά πόσο στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων θα ανακοινωθεί  παράλληλα με το όνομα του νέου προέδρου του συγκροτήματος και ο νέος CEO.

Αντίθετα εκτίμησαν ότι αν συμβεί  αύριο κάτι τέτοιο, θα είναι μάλλον έκπληξη.

Τη θέση του νέου CEO της Τρ. Κύπρου διεκδικούν κυρίως στελέχη ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και εγχώρια  υφιστάμενα στελέχη με διευθυντικά καθήκοντα.

Στα κεντρικά γραφεία στην Αγία Παρασκευή επικρατούν δύο απόψεις. Η μία που υποστηρίζει ότι ο νέος CEO θα πρέπει να είναι κύπριος για να κτίσει πιο εύκολα γέφυρες με μεγάλους πελάτες και ειδικότερα  με το προσωπικό.

Υπάρχει και η άποψη ότι ο αντικαταστάτης του κ.Χούρικαν  θα πρέπει να είναι  ξένος και μάλλον ευρωπαίος, για να είναι λιγότερο  ευπαθής στις πιέσεις που ασκούνται σε ανώτερα στελέχη τραπεζών.

Του Λεύκου Χρίστου