You are here

Την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ επιθυμεί ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

15/05/2019 06:50

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία να "αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες", υποδεχόμενος χθες στο Σότσι τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Ο Πούτιν είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ πως έχει την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει πραγματικά να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα ουδέποτε παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές ενώ χαιρέτισε, χαρακτηρίζοντάς την "αρκετά αντικειμενική", την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού προέδρου και της Ρωσίας.

 Πρόσθεσε ότι έχει να συζητήσει με τον Πομπέο θέματα που αφορούν τη σταθερότητα των διεθνών ενεργειακών αγορών.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ανεχθεί καμία ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα ζημίωνε σοβαρά τις ήδη κακές σχέσεις των δύο χωρών.

"Ορισμένοι τομείς συνεργασίας είναι άριστοι, όπως στη Βόρεια Κορέα, στο Αφγανιστάν -όπου κάναμε καλή δουλειά- και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", είπε από την πλευρά του ο Πομπέο.

"Είναι πράγματα στα οποία μπορούμε να βασιστούμε", πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ