You are here

Αύξηση εσόδων δήμου Γεροσκηπου φέρνουν οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες

17/05/2019 06:16

Τα έσοδα του δήμου Γεροσκήπου αναμένεται πως κατά τη φετινή τουριστική σεζόν θα αγγίξουν τις €500 χιλ., λόγω των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που προσφέρει στα 3,5 χιλιόμετρα του παραλιακού μετώπου του, δήλωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης.

Μετά το πράσινο φως που άναψε χθες το υπουργικό συμβούλιο για τη λειτουργία και των τριών περιπτέρων που είχαν ανεγερθεί από το περασμένο καλοκαίρι στην παραλία της Γεροσκήπου, αλλά και λόγω νομικών κωλυμάτων λειτουργούσε μόνο το ένα, ο δήμος ήδη έχει αναθέσει τη λειτουργία των περιπτέρων στους ιδιώτες που είχαν κερδίσει τις προσφορές, για τρία χρόνια έναντι του ποσού των €170 χιλ. ετησίως, ανέφερε στη StockWatch ο κ. Παυλίδης.

Παράλληλα, είπε, άνοιξε και ο δρόμος για να αυξήσει ο δήμος τα έσοδα του και από την εκμετάλλευση των κρεβατιών και ομπρελών.

«Από μεθαύριο Δευτέρα ο δήμος θα τοποθετήσει ακόμη 100 κρεβατάκια με τις ανάλογες ομπρέλες, αυξάνοντας τον αριθμό στα 350 από τα οποία αναμένει να εισπράξει €150 χιλ. φέτος από €70 χιλ. που είσπραξε πέρσι».

Ο κ. Παυλίδης είπε επίσης ότι έχει αλλάξει άρδην το παραλιακό μέτωπο μετά τα έργα που έχουν γίνει, όπως φύτευση πρασίνου, τεράστιοι χώροι στάθμευσης και μια αμμώδης παραλία 3,5 χιλ. συν τα τρία σύγχρονα κιόσκια.

Όσον αφορά την πληρότητα των 14 ξενοδοχείων είπε ότι είναι σε πολύ καλά επίπεδα σημειώνοντας εντούτοις ότι σύμφωνα με την εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης του δήμου αναμένεται ότι θα υπάρξει μια κάμψη τουριστών από τη Γερμανία λόγω της πτώχευσης της Germania, από τη Ρωσία λόγω της Τουρκίας και από τη Βρετανία λόγω του Brexit.

Πρόσθεσε ότι οι ξενοδόχοι αναμένουν ότι θα καλυφθεί σε μεγάλο μέρος το κενό από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Μεταξύ των νέων έργων που προωθεί ο δήμος σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, είναι η κατασκευή του δρόμου εντός του δήμου με κόστος €1 εκ., ενώ έχει κατακυρωθεί και η προσφορά για τον συνδετικό δρόμο από το κέντρο της Γεροσκήπου προς το παραλιακό μέτωπο αξίας €6 εκ. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν σε ένα περίπου μήνα.

Παράλληλα προχωρεί και η προσφοροδότηση του ιατρικού κέντρου που θα εξυπηρετεί και τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου ενώ τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα κατασκευάστηκα έργα του πυρήνα της Γεροσκήπου, ο οποίος θα συνδέει όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του δήμου, ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Της Ηρώς Ευθυμίου