You are here

To Cyprus Seeds ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης των Διαδικτυακών Συνεντεύξεων

17/05/2019 10:13
  • Το Cyprus Seeds έλαβε 35 αιτήσεις όπου αξιολογηθήκαν από 28 διεθνή αξιολογητές.
  • Οι 16 ομάδες ερευνητών έχουν επιλεχτεί στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης και έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν σε Διαδικτυακές Συνεντεύξεις.

Οι συνεντεύξεις των 16 ομάδων που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία στις γραπτές αιτήσεις, προσκλήθηκαν σε Διαδικτυακές Συνεντεύξεις με μια επιτροπή επτά έμπειρων αξιολογητών από τις ΗΠΑ, διεξάχθηκαν από την Δευτέρα 13 Μαΐου εώς και την Παρασκευή, 17 Μαΐου. Η EY Κύπρου, ένας από τους αρχικούς δωρητές και υποστηρικτές του προγράμματος, φιλοξένησε τις Διαδικτυακές Συνεντεύξεις.

Το Cyprus Seeds κάλεσε τις 16 ομάδες να παρουσιάσουν τις έρευνες τους σε διεθνή αξιολογητές, που αποτελούν επιτυχείς επιχειρηματίες, άτομα που εμπορευματοποίησαν την δική τους έρευνα και επενδυτές σε νεοσύστατες εταιρίες. Κάθε ερευνητική ομάδα κλήθηκε να δώσει μια 7λεπτη παρουσίαση για την έρευνα της, ακολουθούμενη από ερωτήσεις και απαντήσεις.

Η Κα. Μαρία Γεωργιάδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Cyprus Seeds, τόνισε ότι η δεύτερη φάση της αξιολόγησης, η οποία άρχισετον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί την τελευταία βδομάδα Μαΐου, 2019 όπου και θα ανακοινωθούν οι υπότροφοι του προγράμματος. Σημειώνεται ότι η τρέχουσα διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα μηνά.

Επίσης, η Κα. Μαρία Γεωργιάδου ανακοίνωσε ότι το Cyprus Seeds θα φιλοξενήσει στις 12 Ιουνίου την Κα. Μαρίνα Χατσόπουλος, Διευθύντρια της Levitronix Technologies και Επενδύτρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, για να γιορτάσει την έναρξη της πρώτης δωδεκάμηνης περιόδου χρηματοδότησής του Cyprus Seeds και να ανακοινώσει τους υποτρόφους του προγράμματος.

Στόχος του Cyprus Seeds είναι να χρηματοδοτεί έρευνα που διεξάγονται στην Κύπρο, σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και κλάδο – που έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά, εστιάζοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας και καθιστώντας έτσι την τεχνολογία περισσότερο ελκυστική σε επενδυτές. Εκτός από χρηματοδότηση, το Cyprus Seeds θα προσφέρει καθοδήγηση (one-to-one mentoring), κατάρτιση σε θέματα εμπορικών δεξιοτήτων (business skills workshops) και δυνατότητες δικτύωσης (networking) τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς επενδυτές. Στο τέλος του δωδεκάμηνου προγράμματος, το Cyprus seeds θα οργανώσει DEMO Day όπου οι ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλεία τους σε επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης του Cyprus Seeds μπορεί κάποιος να αναζητήσει στην ιστοσελίδα www.cyprusseeds.com.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), μαζί με το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, καθώς επίσης η Eurobank Κύπρου και η ΕΥ Κύπρου (Ernst & Young) συμβάλλουν, από τον πρώτο χρόνο του Cyprus Seeds, με δωρεές. Στο Cyprus Seeds συμβάλλουν επίσης, με δωρεές και δικτύωση, πετυχημένοι Έλληνες και Κύπριοι της Διασποράς, στην Αμερική και Ευρώπη.

Το  MIT Enterprise Forum Greece (MITEF), το Ελληνικό chapter του Διεθνούς Δικτύου του MIT Enterprise Forum,  στηρίζει ενεργά το Cyprus Seeds στην υλοποίηση των στόχων του.