You are here

Φουντώνει η κόντρα ΑΚΕΛ, κυβέρνησης πριν τις εκλογές

20/05/2019 17:17

Φουντώνουν οι προεκλογικές κόντρες ΑΚΕΛ και κυβέρνησης λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές ενώ στο χορό μπαίνουν και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ με τις πολιτικές του «επτώχευσε τη χώρα γεμίζοντάς την ανέργους και κοινωνικά παντοπωλεία και αφού έκοψε μισθούς, επιδόματα και ΑΤΑ, έφερε στην Κύπρο την τρόικα».

Τώρα, αναφέρει, έρχεται να επιτεθεί σε μια διακυβέρνηση της σταθερής ανάπτυξης, της δραστικής μείωσης της ανεργίας, των πλεονασμάτων που γεμίζουν την Κύπρο επενδύσεις και έργα. Η συμπεριφορά αυτή, τονίζει, μόνο λέξη μπορεί να την περιγράψει: θράσος.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα το οπτικογραφημένο απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή, «όπου και γίνεται σαφές ότι ο Πρόεδρος κατέκρινε την ηγεσία του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα του για τη μηδενιστική προσέγγισή του και όχι τους πολίτες, μέλη ή οπαδούς του κόμματος».

Στο απόσπασμα ο Πρόεδρος αναφέρει επί λέξει: «Γιατί σέβομαι απόλυτα τον κόσμο της αριστεράς, ο οποίος δεν ταυτίζεται με όσα ακούει κάθε μέρα από εκείνους που ετάχθησαν να ηγούνται».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ η προσβλητική συμπεριφορά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβαρύνει τη θέση του.

«Διαψεύδει τα ίδια του τα λόγια. Ισχυρίζεται ότι το ΑΚΕΛ διαστρεβλώνει αυτά που είπε ενώ οι πολίτες τα άκουσαν από το στόμα του με τα ίδια τους τα αυτιά. Παραπονιέται ότι το ΑΚΕΛ μηδενίζει το έργο του. Μα ποιο έργο;», διερωτήθηκε.

«Αυτό που έχει απογοητεύσει ακόμα και συναγερμικούς ψηφοφόρους; Αυτό που γεμίζει με φούσκες την οικονομία και με εκατομμύρια τις τσέπες κάποιων ημέτερων προνομιούχων; Αυτό που επιτελείται με τις αρπαχτές, τα χρυσά διαβατήρια και το εμπόριο των ιθαγενειών; Αυτό που εκθέτει την Κύπρο διεθνώς χωρίς να θεραπεύει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της; Αυτό που επιτυγχάνεται με την κερδοσκοπία που εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων και αφήνει χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες και νέα ζευγάρια; Αυτό που απορρυθμίζει την αγορά εργασίας, μειώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, φτωχοποιεί τα λαϊκά στρώματα, συνθλίβει τη μεσαία τάξη, οδηγεί σε απόγνωση τους δανειολήπτες;», διερωτήθηκε.

«Αυτό που οδήγησε στη χρεοκοπία του Συνεργατισμού ή αυτό που προκάλεσε την αποδιοργάνωση της Αστυνομίας; Αυτό που αναστάτωσε την παιδεία ή αυτό που υπονομεύει καθημερινά τους θεσμούς; Αυτό των αλλεπάλληλων σκανδάλων, της συστηματικής διαπλοκής και της γενικευόμενης διαφθοράς ή αυτό με το οποίο η κυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά τον κομματισμό της, την αναξιοκρατία της, την ανικανότητά της, την κακοδιοίκησή της, την αναξιοπιστία της;», πρόσθεσε.

Στημένες αψιμαχίες

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι οι στημένες αψιμαχίες μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και της ηγεσίας του κυβερνώντος ΔΗΣΥ από τη μια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από την άλλη, δεν μπορούν να κρύψουν τη θλιβερή πραγματικότητα:

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, δεν έχουν λύσεις για κανένα μεγάλο πρόβλημα της Οικονομίας, υπονομεύουν καθημερινά τους θεσμούς του κράτους, συγκρούονται με τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα και παραμένουν προσκολλημένοι στις υπουργικές καρέκλες ενώ θα έπρεπε να είναι ήδη σπίτι τους», αναφέρεται.

«Από την άλλη, η ηγεσία του ΑΚΕΛ, αρνείται να κατανοήσει ότι το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ, λόγω της αποτυχημένης πολιτικής των τελευταίων χρόνων την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εφάρμοσε με την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.
Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί το λαό να κρίνει αντικειμενικά, ποιοι ήταν σωστοί και ποιοι έκαναν λάθος».


Προεκλογικές κόντρες για συσπείρωση ψήφων

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του παρακολουθώντας την καθημερινή αντιπαράθεση σε ψηλούς τόνους μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ.

«Εμείς έχουμε εμπειρία από τέτοιες συμπεριφορές. Πριν λίγα χρόνια συμφώνησαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για να διώξουν τους Οικολόγους από τη Βουλή και αφού το πέτυχαν - με την ανοχή των κομμάτων του κέντρου - μετά άρχισαν να σκοτώνονται και να βρίζονται μεταξύ τους για να συσπειρώσουν. Εμείς δεν θα παίξουμε το παιγνίδι τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις και εισηγήσεις για την Κύπρο, για την Ευρώπη», σημειώνεται.

Προσπάθεια πόλωσης

Το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνει ότι οι ηγεσίες Συναγερμού και ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνοντας τον γνωστό παλιό κακό εαυτό τους, ακολούθησαν και αυτή τη φορά την πρακτική της πόλωσης των ευρωεκλογών. «Με λογής - λογής επίθετα και χαρακτηρισμούς, προσπαθούν απεγνωσμένα να φέρουν κοντά τον κόσμο τους, ο οποίος βλέπει τους μεν και τους δε να καταστρέφουν τον τόπο για χάρη των ποσοστών των κομμάτων τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Μηδενιστική συμπεριφορά ΑΚΕΛ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε αναφορά στους πολίτες ούτε άφησε κανένα υπαινιγμό για τον κόσμο της Αριστεράς, τον οποίο αντίθετα ρητά δήλωσε ότι σέβεται. «Ως εκ τούτου δε χρειάζεται καμία συγγνώμη», πρόσθεσε.

«Ο Πρόεδρος καυτηρίασε τη μηδενιστική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ απέναντι στο έργο μιας κυβέρνησης που από την κρίση μας έφερε ανάπτυξη, με σωρεία ωφέλιμων μεταρρυθμίσεων και ακόμη τη στάση της στο μεγαλύτερο ζήτημα, το κυπριακό και απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας», τόνισε.