You are here

Σχέδιο δράσης για κλιματική αλλαγή

22/05/2019 11:44

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο δράσης, όπως το κατέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, για την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά τη συνεδρία του υπουργικού, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο προϋπολογισμός αφορά σε €550 χιλ. εκ των οποίων οι €300 χιλ. για τη διοικητική διεργασία που αναμένεται να αναλάβει το Υπουργείο Γεωργίας και €250 χιλ. για το Ινστιτούτο Κύπρου, και αφορά την περίοδο 2019-2021».

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας αναμένεται να γίνουν συναντήσεις και σε επίπεδο προέδρων κρατών για να ανταλλαχθούν απόψεις, όπως και σύσταση επιστημονικού συνεδρίου για να μπορέσει ακριβώς να καταγράψει τις ανάγκες σε περιφερειακό επίπεδο.

«Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά γενικότερα επηρεάζεται και από τη συζήτηση που γίνεται ευρύτερα στην περιοχή μας, η συνεργασία είναι αναγκαία και ως εκ τούτου θα επηρεάσει και σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συζήτηση που γίνεται και για το εσωτερικό σχέδιο δράσης», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στην Κύπρο για την Κλιματική Αλλαγή, η κ. Βασιλείου είπε ότι «αυτό θα καταγραφεί μέσα από τις προσεγγίσεις που θα ακολουθήσουν στην επόμενη διετία κυρίως, και σε αυτές τις διαβουλεύσεις που αφορούν σε επιμέρους συναντήσεις, επισκέψεις αρχηγών κρατών και γενικότερα στον συνδυασμό των πολιτικών συνεργειών που απαιτούνται για να μπορέσουν να καταγραφούν πραγματικές δράσεις, απτές, που αφορούν ακόμα και σε αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών, γνώσεων που έχουν άλλα κράτη, εμείς και για το πώς γίνεται όλη αυτή η ανταλλαγή σε πρακτικό επίπεδο, για να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα».