You are here

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την τελετή ανακήρυξης ευρωβουλευτών

24/05/2019 17:40

H Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Μαΐου, 2019, θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας κατά την τελετή ανακήρυξης των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Λευκωσία, όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση του κοινού.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει με έμφαση ότι τα αυξημένα μέτρα και η πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας, γίνονται καθαρά για προληπτικούς σκοπούς, έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης, την προστασία των πολιτών και την παροχή τροχαίων και άλλων διευκολύνσεων.

Η Αστυνομία, καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τα μέλη της, που θα βρίσκονται καθήκον στην περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, η ανακήρυξη, αναμένεται να γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Μαΐου, 2019.

Στο κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, έχει παραχωρηθεί μέρος του χώρου στάθμευσης, εξωτερικά του Συνεδριακού Κέντρου.

Η Αστυνομία τονίζει επίσης ότι για λόγους ασφάλειας, στις εισόδους του Συνεδριακού Κέντρου, θα πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος, γι’ αυτό καλείται τόσο το κοινό, όσο και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να προσέλθουν έγκαιρα στο Συνεδριακό Κέντρο και για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας να προσέρχονται μεταξύ των ωρών 10:00μ.μ.-11:30μ.μ.

Εντός του Συνεδριακού Κέντρου, απαγορεύεται αυστηρώς: Η μεταφορά φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, η μεταφορά πανό υβριστικού/ρατσιστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, καλείται το κοινό να αποφύγει τη μεταφορά σακιδίων ή τσαντών, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Προτρέπονται ακόμη οι πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες αυτές και να συνεργάζονται με την Αστυνομία για αποφυγή οποιασδήποτε αχρείαστης ταλαιπωρίας τους.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στην τελετή για την τήρηση της τάξης και ασφάλειας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης. Θα παρέχει επίσης, τροχαίες διευκολύνσεις στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του.