You are here

Χρειάζεται δουλειά για να αντιληφθούμε τα θέματα κρατικών ενισχύσεων

14/06/2019 14:27

Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να αντιληφθούμε τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων, δήλωσε ο έφορος κρατικών ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στον οποίο παρέδωσε την ετήσια έκθεση του γραφείου του για το 2017, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις για τα θέματα που απασχολούν το θεσμό.

 «Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να αντιληφθούμε τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων και να αποκτήσουμε τη συνείδηση και την απαραίτητη γνώση για να αντιλαμβανόμαστε ότι οι κρατικές ενισχύσεις πολλές φορές εμποδίζουν τον ανταγωνισμό», σημείωσε ο έφορος, κληθείς μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ, να αναφερθεί στο περιεχόμενο της έκθεσής του.

Υπάρχουν ωστόσο, όπως ανέφερε, και οι συμβατές ενισχύσεις που είναι οπωσδήποτε απαραίτητες για να γίνουν επενδύσεις και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, για παράδειγμα στο ΓεΣΥ, στις μεταφορές και στους γεωργούς.

Ο κ. Θεοφάνους είπε πως ενεργούν πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και για «να γίνει συνείδηση ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις».

Ανέφερε, τέλος, ότι οι εισηγήσεις του ΑΚΕΛ θα ληφθούν υπόψιν.

Από την πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι ο έφορος κρατικών ενισχύσεων είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός.

Έχει λειτουργήσει, σημείωσε, «πάρα πολύ αποτελεσματικά και παρεμβαίνει με παρρησία και διατυπώνει τις θέσεις του με σοβαρότητα, αλλά καθαρά και ξεκάθαρα σε αρκετές περιπτώσεις για τα διάφορα ζητήματα που συζητούνται».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για το έργο που επιτελείται, καθώς και τη βεβαιότητα ότι με την περαιτέρω στελέχωση του γραφείου ο θεσμός θα λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας του κυπριακού κράτους.