You are here

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ

14/06/2019 17:27

Μικρές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 69,06 μονάδες και στο -0,06% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,44 μονάδες και στο -0,07%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,392 χωρίς μεταβολή και με τζίρο €81,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,40 και στο +0,57%. Ο οίκος Moody’s επιβεβαίωσε σήμερα το rating καταθέσεων της Τρ. Κύπρου (B3 / Not Prime) υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα ανώτερων μη εξασφαλισμένων μεσοπρόθεσμων ομολόγων στο (P) Caa2 από (P) Caa1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, η κίνηση του αντικατοπτρίζει την εφαρμογή στην Κύπρο ενός νέου νομικού πλαισίου, το οποίο καθιερώνει την πλήρη προτίμηση των καταθετών έναντι του ανώτερου ανασφάλιστου χρέους σε περίπτωση εξυγίανσης τραπεζών.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,89 και στο -0,89% με τζίρο €18,3 χιλ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €178,5 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και ενώ οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ καταγράφουν ισχυρές απώλειες.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα σημείωσε άνοδο 5% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση, τη μικρότερη των τελευταίων 17 ετών. Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, οι κινεζικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα, με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί 1%.