You are here

Ανακοίνωση Γ. Εισαγγελέα στην Αίγυπτο για τον θάνατο του Μόρσι

18/06/2019 07:00

Λεπτομέρειες για την καρδιακή προσβολή που υπέστη μέσα στο δικαστήριο ο έκπτωτος Πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, έδωσε με ανακοίνωσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, Ναμπίλ Σαντίκ.

Όπως ανέφερε, ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι το δικαστήριο παραχώρησε στον Μόρσι την άδεια να μιλήσει, έπειτα από αίτημά του.

Μετά την επιστροφή του στο κελί του δικαστηρίου, μέσα στην αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας, ο έκπτωτος Πρόεδρος έπεσε στο πάτωμα, χάνοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

«Η αρχική ιατρική εξέταση του Μοχάμεντ Μόρσι έδειξε ότι δεν είχε παλμό, καμία ένδειξη αναπνοής και τα μάτια του ήταν ανοικτά και δεν ανταποκρίνονταν στο φως ή τα ερεθίσματα», αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι ο έκπτωτος Πρόεδρος «ήταν νεκρός όταν έφθασε στο νοσοκομείο στις 4:15 μ.μ. (5.15 μ.μ. ώρα Κύπρου) χωρίς να έχει οποιαδήποτε ένδειξη τραυματισμών στο σώμα του».

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου όρισε ομάδα εισαγγελέων για να εξετάσουν το σώμα του, Μοχάμεντ Μόρσι, και να λάβουν υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης στο δικαστήριο, καθώς και συνεντεύξεις από όσους ήταν παρόντες κατά τον θάνατο του πρώην Προέδρου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε επίσης σε μια ανώτερη ιατροδικαστική επιτροπή, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας, να εκπονήσει έκθεση σχετικά με την αιτία του θανάτου του έκπτωτου Προέδρου.

ΚΥΠΕ