You are here

Iσχυρή άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τον Ντράγκι

18/06/2019 17:11

Κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 2,03% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 0,9% για τον χρυσό.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το «σήμα» του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και ενώ οι αναλυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 26.452 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,66% στις 7.972 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,1% στις 2.922 μονάδες.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να υιοθετήσει ξανά διευκολυντική πολιτική, πιθανόν μέσω μειώσεων επιτοκίων ή αγορά ενεργητικών, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία.

«Το ενδεχόμενο επιπρόσθετης τόνωσης έδωσε ώθηση στις αγορές και φαίνεται ότι η ΕΚΤ ακολουθεί τα βήματα της Fed» τονίζει αναλυτής της CMC Markets. «Και οι δηλώσεις του θα ασκήσουν επιπλέον πίεση στη Fed να μειώσει τα επιτόκια» πρόσθεσε.

Επιπλέον στήριξη στις μετοχές προσέφερε και η δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 0,9% τον Μάιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,269 εκατ. κατοικιών. Τον Απρίλιο οι ενάρξεις κατοικιών είχαν καταγράψει άνοδο 6,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 52,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,99% στα 1.356 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 2,03%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook καταγράφει άνοδο 1%, μετά την ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου ότι θα εκδώσει δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra.

Πηγή: Euro2day