You are here

CLR και Τράπεζα Αναπτύξεως ακυρώνουν την συμφωνία για την Τοξότης

Αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις που σας αποστείλαμε στις 28 Σεπτεμβρίου, 2000 και 31 Οκτωβρίου, 2001, σχετικά με πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψε η CLR Financial Services Limited με την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Λίμιτεδ, για την αναδιάρθρωση της μετοχικής δομής της Τοξότης Επενδύσεις Λίμιτεδ («η Εταιρεία») και τη μετατροπή της σε εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών και συμμετοχών σε εταιρείες πριν από το στάδιο της δημοσιοποίησης, και επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι τα δύο μέρη αποφάσισαν να μην προχωρήσουν με την υλοποίηση της συμφωνίας πλαισίου για τους ακόλουθους λόγους:

1. Το πλαίσιο συμφωνίας προνοούσε μεταξύ άλλων για τη μεταβίβαση στην Εταιρεία από την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Λτδ και το συγκρότημα της CLR αριθμού συμμετοχών τους σε ιδιωτικές εταιρείες με σκοπό τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας. Η πληρωμή θα γινόταν με έκδοση νέων μετοχών της Εταιρείας σε τιμή που θα συμφωνείτο και η οποία ως εκ των πραγμάτων, δεν θα απείχε από την Χρηματιστηριακή της αξία. Η αξιολόγηση των εν λόγω συμμετοχών ανατέθηκε σε ανεξάρτητους συμβούλους και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Στο μεταξύ, η χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας μειώθηκε σε τέτοιο βαθμό που η έκδοση νέου κεφαλαίου για εξαγορά των πιο πάνω συμμετοχών θα ήταν αντίθετη με τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρείας.

2. Σημαντικό μέρος του πλαισίου συμφωνίας ήταν ότι θα επιδιωκόταν η συμμετοχή άλλων στρατηγικών επενδυτών σε ποσοστό 20%. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν και από τις δύο πλευρές, δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή άλλων στρατηγικών επενδυτών.
Thursday, 1 November, 2001 - 10:09