You are here

Καλοκαιρινή μάχη στα αθλητικά για τη συνδρομητική TV

02/07/2019 07:36

Καλοκαιρινή μάχη σε διαφοροποιημένο πεδίο δίνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών στις υπηρεσίες προβολής αθλητικού περιεχομένου.

Cytavision, Cablenet και PrimeTel ανεβάζουν ρυθμούς σε ότι αφορά τις προωθητικές ενέργειες σε σχέση με το αθλητικό τους περιεχόμενο, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20.

Τα δεδομένα στην προβολή αθλητικού περιεχομένου άλλαξαν αρχικά τον Οκτώβριο του 2017 όταν η CableNet εισήλθε στην αγορά δικαιωμάτων προβολής αθλητικών αγώνων, προκαλώντας προβληματισμό στη Cytavision που κατείχε το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η Cablenet πέτυχε το 2017 συμφωνία για την προβολή αγώνων του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, δικαιώματα που κατείχε προηγουμένως η Cytavision, αν και με σχετικά υψηλό τίμημα. H Cyta είχε ανακοινώσει σε ότι αφορά τα δικαιώματα αγώνων του ΑΠΟΕΛ, πως δεν θα εισέλθει στον αγώνα πλειοδοσίας που εξελισσόταν για την απόκτηση των δικαιωμάτων.

Περαιτέρω αλλαγές στο τηλεοπτικό αθλητικό πεδίο, επέρχονται με την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας Cablenet-PrimeTel για παροχή στους συνδρομητές των δύο εταιρειών, αμοιβαίας πρόσβασης στο αθλητικό περιεχόμενο που έχουν εξασφαλίσει.

Μειώνει τη συνδρομή η Cytavision

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Cyta Λευτέρη Χρίστου στη StockWatch, η Cytavision θα υποδεχθεί το καλοκαίρι με μια προσφορά για νέους και για υφιστάμενους πελάτες (με υπηρεσία Cytanet).

Η προσφορά αφορά μειωμένη συνδρομή για το πακέτο Super Pack, από €45 στα €35,90.

Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει το πλήρες αθλητικό περιεχόμενο που προσφέρει η Cytavision και σύμφωνα με τον κ. Χρίστου σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες, καθώς και άλλες προσφορές για τους νέους πελάτες.

Η Cytavision αναμένεται να προβάλει την καλοκαιρινή περίοδο, τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια κυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων που προκρίθηκαν (Απόλλωνας, ΑΕΚ, ΑΕΛ) ενώ, γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση και των εκτός έδρας παιχνιδιών με τον κ. Χρίστου να αναφέρει ότι οι προσπάθειες βρίσκονται σε καλό δρόμο και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη των αγώνων.

Στη Cytavision θα παίξουν επίσης οι 112 εκ του συνόλου των 192 αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος Cyta, που αντιστοιχούν σε ποσοστό πέραν του 60%, όπως επεσήμανε.

Παράλληλα, συνεχίζει η προβολή του αγγλικού πρωταθλήματος Premier league, το οποίο συγκεντρώνει διαχρονικά έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των κυπρίων. Πέρσι όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο το αγγλικό πρωτάθλημα καθώς, τέσσερις αγγλικές ομάδες προκρίθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος UEFA που προβλήθηκαν αποκλειστικά στη Cytavision.

Φέτος, αναμένεται να συνεχιστεί μεταξύ άλλων η προβολή του Europa League και του Champions League με αποκλειστική προβολή όλων των παιχνιδιών που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους κυπρίους καθώς επίσης, του ιταλικού πρωταθλήματος και του δανέζικου και βελγικού πρωταθλήματος στα οποία συμμετέχουν κύπριοι ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, το καλοκαίρι θα προβάλλονται αποκλειστικά αγώνες του Super Cup της UEFA.

Η Cytavision επενδύει και στο ενδιαφέρον από φίλους άλλων αθλημάτων, όπως του τένις και της καλαθόσφαιρας.

Συγκεκριμένα θα προβάλλονται ανάμεσα σε άλλα, αγώνες διοργανώσεων τένις, Formula 1, το διεθνές πρωτάθλημα ράλι (WRC) και αγώνες του NBA, ιδιαίτερα μάλιστα αυτοί στους οποίους θα συμμετέχει ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Ο κ. Χρίστου απηύθυνε κάλεσμα στους συνδρομητές να προχωρήσουν σε αλλαγή των αποκωδικοποιητών τους.

Οι νέοι αποκωδικοποιητές όπως είπε, προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία στους πελάτες οι οποίοι μετά την αλλαγή θα έχουν την ευκαιρία μέσω της εφαρμογής (app) Cytavision να παρακολουθούν τα κανάλια της Cytavision περιλαμβανομένων των αθλητικών, από οπουδήποτε, ακόμα και στο εξωτερικό, μέσω κινητού, tablet ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Καλοκαιρινό δέλεαρ για νέα συμβόλαια

Καλοκαιρινό δέλεαρ για αύξηση των νέων συμβολαίων τόσο εκ μέρους νέων όσο και υφιστάμενων πελατών, επιστράτευσαν και οι εταιρείες Cablenet, Primetel.

Συγκεκριμένα, σε προσφορά της PrimeTel για το πακέτο Premium Plus που περιλαμβάνει το πλήρες αθλητικό περιεχόμενο της PrimeTel, το μηνιαία πάγιο καθορίζεται στα €39,90 για διάρκεια 6 μηνών με την υπογραφή νέου 24μηνου συμβολαίου και για τους υπόλοιπους 18 μήνες διαμορφώνεται στα €59,90.

Η Cablenet μέχρι το τέλος Ιουλίου εφαρμόζει προσφορά σύμφωνα με την οποία προσφέρονται 3 μήνες δωρεάν συνδρομής στο πακέτο Connect Sports 60M που περιλαμβάνει το πλήρες αθλητικό περιεχόμενο. Η προσφορά ισχύει για κάθε νέο 24μηνο συμβόλαιο με το πάγιο να διαμορφώνεται στα €49,90 μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου δωδεκαμήνου και στη συνέχεια στα €58,70 για το δεύτερο δωδεκάμηνο.

Cablenet και Primetel έχουν ήδη ανακοινώσει ότι από την 1η Ιουλίου τέθηκε σε ισχύ η εμπορική συμφωνία μεταξύ τους για προσφορά αμοιβαίας πρόσβασης σε όλο το αθλητικό περιεχόμενο που έχουν εξασφαλίσει, προς νέους και υφιστάμενους συνδρομητές των δύο εταιρειών, με μία συνδρομή.

Στο περιεχόμενο που θα προβάλλεται στο πλαίσιο της συμφωνίας, περιλαμβάνονται επιλεγμένα φιλικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια προετοιμασίας των ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωσης, Ομόνοιας, ΑΕΚ και Πάφου, από την Κύπρο και το εξωτερικό και οι ευρωπαϊκοί αγώνες του ΑΠΟΕΛ για τον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοση περισσότερων από 40 αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ εβδομαδιαίως.

Θα προβάλλονται ποδοσφαιρικοί αγώνες των ομάδων Ομόνοια, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Πάφος, Ερμής και Καρμιώτισσα καθώς και αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως το Ισπανικό πρωτάθλημα “La Liga”, η Γερμανική “Bundesliga” και το Γαλλικό πρωτάθλημα “Ligue 1”.

Επίσης, θα προβάλλονται αγώνες από διοργανώσεις των κυπέλλων Copa Del Rey, Supercup και Coupe de la Ligue, καθώς και αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague, το πρωτάθλημα Σουηδίας, η μπασκετική Euroleague και διοργανώσεις γκολφ, US Open, The Open και PGA Championship, σε απευθείας μετάδοση.

Οι δύο εταιρείες παροτρύνουν τους νέους συνδρομητές να προχωρήσουν άμεσα στην επιλογή παρόχου, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία εγκατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στα ενημερωτικά δελτία του γραφείου του επιτρόπου (ΓΕΡΗΕΤ), το μερίδιο των πελατών που διαθέτουν συμβόλαιο τριπλών υπηρεσιών (διαδίκτυο-τηλεόραση-σταθερή τηλεφωνία) με κάθε μια από τις τρεις εταιρείες, ανήλθε στο τέλος του 2018, στο 61,6% για τη Cyta, στο 25% για την Cablenet και στο 12,9% για την PrimeTel.

Τα στοιχεία εντούτοις, δεν περιλαμβάνουν τους πελάτες που λαμβάνουν τις τρεις υπηρεσίες από διάφορους πάροχους με συνδυασμό διαφόρων πακέτων, κάτι που ενδεχομένως να αλλάζει την εικόνα που παρουσιάζεται.

Της Μαρίας Χαμπή