You are here

Tο Δ.Σ. της Τοξότης προτείνει στους μετόχους της να αποδεκτούν την πρόταση της CLR

Το Δ.Σ. της εταιρείας "Τοξότης Επενδύσεις Λτδ" συνήλθε στις 11.5.2000 και εξέτασε τη δημόσια πρόταση της CLR Financial Services Ltd για την απόκτηση μέχρι του 60% του συνόλου των εκδοθείσων μετοχών, ονομαστικής αξίας 10 σεντ η κάθε μία, των μετοχών που θα προκύψουν από την εξάσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης (Rights) καθώς και των Δικαιωμάτων Προτίμησης (Rights) της εταιρείας. Η προσφορά έχει καθορισθεί σε 49 σεντ για κάθε μετοχή και σε 39 σεντ για κάθε δικαίωμα προτίμησης.

Μετά από ενδελεχή μελέτη των δεδομένων και των προοπτικών της εταιρείας, απεφάσισε όπως συμβουλεύσει όλους τους μετόχους να την αποδεκτούν, εφόσον λάβουν υπ' όψιν τα πιο κάτω δεδομένα.

1. Η καθαρή εσωτερική αξία της εταιρείας υπολογίζεται με βάση τον υφιστάμενο αριθμό μετοχών (2,300,000 μετοχές των 10 σεντ) σε ΛΚ 1,40 σε σύγκριση με τιμή προσφοράς ΛΚ 3,61 (μία μετοχή προς 49 σεντ συν 8 rights προς 39 σεντ). Μετά την έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης (rights) ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί σε 20,700,000 με καθαρή εσωτερική αξία 24 σεντ ανά μετοχή σε σύγκριση με 49 σεντ που είναι η τιμή προσφοράς.

2. το εργοστάσιο καλτσικών της εταιρείας που αποτελεί το 25% των ολικών επενδύσεων αν και τώρα λειτουργεί χωρίς ζημίες (break-even point) δεν προβλέπεται να συνεισφέρει στην κερδοφορία της εταιρείας στο σύντομο μέλλον.

3. Οι επενδύσεις της εταιρείας σε μετοχές τόσο εντός όσο και εκτός Χρηματιστηρίου, παρά τη σχετική ύφεση στις τιμές που παρατηρείτε φέτος, προβλέπεται να έχουν μία ικανοποιητική απόδοση.

4. Ενώ τα πιο πάνω δεδομένα συνηγορούν υπέρ της αποδοχής της προσφοράς της CLR, οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν και τη μελλοντική πορεία της εταιρείας ως μέλος του Συγκροτήματος CLR. Τούτο σχετίζεται άμεσα με το ρόλο που θα διαδραματίσει η εταιρεία μέσα στο συγκρότημα. Το Δ.Σ. δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό και επομένως δεν είναι σε θέση να συμβουλεύσει ανάλογα τους μετόχους.

5. Επίσης το Δ.Σ. θα ήθελε να πληροφορήσει τους μετόχους ότι όλοι οι σύμβουλοι ως και όλοι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι συνδεδεμένοι με αυτούς έχουν δεσμευθεί να αποδεκτούν την εν λόγο προσφορά. Το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν τα μέλη του Δ.Σ. και οι εξαρτημένες από αυτούς εταιρείες είναι 47% στο συνολικό αριθμό των μετοχών και rights που έχουν εκδοθεί.

6. Το Δ.Σ. δεν ενεργεί εκ συμφώνου με τον προτείνοντα επί της δημόσιας πρότασης ούτε και υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες συμφωνίες τις οποίες γνωρίζει, αναφορικά με την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που ανάπτονται στους τίτλους της σκοπευόμενης εταιρείας.
Friday, 12 May, 2000 - 00:00