You are here

Τράπεζα στην Αυστραλία ιδρύει η Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου Ιδρύει Τράπεζα στην Αυστραλία

Στην ετήσια συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, κατά την οποία εξετάζονται τα μελλοντικά σχέδια του Συγκροτήματος αποφασίστηκε η ίδρυση Τράπεζας στην Αυστραλία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη Ελληνική και Κυπριακή παροικία στον κόσμο.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από μία σειρά ενδελεχών μελετών και πρόσφατες επισκέψεις ανώτερων στελεχών του Συγκροτήματος στην Αυστραλία. Οι προοπτικές παρουσιάζονται πολύ θετικές λόγω της πολύ μεγάλης Ελλαδικής και Κυπριακής παροικίας η οποία αριθμεί περί τα 600.000 άτομα και η οποία είναι κατά το πλείστο συγκεντρωμένη στις δύο μεγάλες πόλεις της Μελβούρνης και του Σίδνευ. Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία 12 χρόνια στην αγορά αυτή μέσω Γραφείων Αντιπροσωπείας που βρίσκονται στο Σίδνευ, τη Μελβούρνη, την Αδελαίδα και τη Βρισβάνη.

Η Τράπεζα Κύπρου γίνεται έτσι η πρώτη Τράπεζα από τον Ελλαδικό και Κυπριακό χώρο η οποία αποφασίζει να λειτουργήσει τράπεζα στην Αυστραλία. Η έναρξη πλήρων εργασιών προγραμματίζεται να γίνει το συντομότερο δυνατό εντός του 2000 νοουμένου ότι ληφθούν οι σχετικές άδειες από τις νομισματικές αρχές της Αυστραλίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είναι ήδη ενήμερη και συμφωνεί με την κίνηση αυτή του Συγκροτήματος.
Monday, 24 January, 2000 - 00:00