You are here

Συνεργασία Woolworth και Carrefour

Η Woolworth ανακοίνωσε χθες την σημαντική συμφωνία της, με τη γαλλική πολυεθνική υπεραγορά Carrefour, για συνεργασία στη λειτουργία υπεραγορών Carrefour και στην Κύπρο. Η Carrefour θα ελέγχει το 60% του μετοχικού κεφαλαίου ενώ η Woolworth θα έχει το υπόλοιπο 40%.

Τα πρώτα καταστήματα Carrefour θα λειτουργήσουν στα μέσα του 2001, ενώ από τις κοινές αγορές προϊόντων θα επωφελούνται και τα καταστήματα Woolworth. Το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο που θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή τις γαλλικής εταιρείας θα γίνει στο εμπορικό κέντρο Σιακόλα στο Στρόβολο.

Η Carrefour είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στο κόσμο, μετά την Αμερικανική Wal-Mart, με κεφαλαιοποίηση πέραν των $50 δισεκατομμυρίων. Η Εταιρεία εξυπηρετεί πέραν των 390 εκ. πελατών τον χρόνο στη Γαλλία, 160 εκ. στην Βόρεια και Λατινική Αμερική, 110 εκ. στην Ευρώπη, και 70 εκ. στην Ασία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Η Κυπριακή Εταιρεία F.W. Woolworth & Co (Cyprus) Ltd και η Γαλλική Εταιρεία Carrefour S.A. επιθυμούν να ανακοινώσουν ότι έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για την δημιουργία Εμπορικών Κέντρων στην Κύπρο του διεθνώς γνωστού επιπέδου Carrefour.

Προς το σκοπό αυτό θα ιδρύσουν εταιρεία στην Κύπρο με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 60% η Carrefour S.A. και κατά 40% η Woolworth & Co (Cyprus) Ltd.

Πέρα από τη συμφωνία για δημιουργία κοινής Εταιρείας μεταξύ της Carrefour S.A .και της F.W. Woolworth & Co (Cyprus) Ltd, θα υπάρξει δέσμη συμφωνιών, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και συμφωνία για Κοινές Αγορές Προϊόντων και Εμπορευμάτων για όλες τις ανάγκες της Carrefour και της Γούλγουερθ στην Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό η Γούλγουερθ θα εξασφαλίζει για τα υποκαταστήματα της όλες τις αναγκαίες ποσότητες, σε καλή ποιότητα και στις ίδιες χαμηλές τιμές σε προϊόντα και αγαθά, όπως ακριβώς θα τα εξασφαλίζει και η Carrefour. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος αγορών και για τις δυο Εταιρείες ενώ παράλληλα θα αποφεύγεται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Το πρώτο μεγάλο Εμπορικό Κέντρο, που θα περιλαμβάνει μεγάλη Εμπορική Αγορά Carrefour, θα γίνει στο Στρόβολο-Λευκωσία, στο Πάρκο Σιακόλα, στην είσοδο της πρωτεύουσας, στο τρίγωνο που δημιουργείται από την συμβολή του νέου με τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού. Η ανέγερση του Πάρκου Σιακόλα θα αρχίσει νωρίς μέσα στο 2000 και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 2 χρόνων. Θα μελετηθεί επίσης η δημιουργία παρόμοιων Αγορών στην Έγκωμη Λευκωσίας, στην Πάφο, στην Λεμεσό και στη Λάρνακα με σκοπό να καλυφθεί ολόκληρη η Κυπριακή Αγορά, πράγμα που θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα ενθαρρύνει την παραγωγή νέων ποικιλιών προϊόντων και αγαθών στην Κύπρο.

Η Carrefour S.A είναι Διεθνής Εταιρεία, έχει έδρα στην Γαλλία και κύκλο εργασιών πέρα των US$ 50 δις. δολ. ετησίως. Λειτουργεί μεγάλα Εμπορικά Κέντρα, Εμπορικές Εκθέσεις και Καταστήματα σε πάρα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και επίσης στην Αμερική και Ασία. Διακινεί και εμπορεύεται πάρα πολλά αγαθά για όλες τις ανάγκες και για την οικογένεια και το σπίτι. H Carrefour έχει πρόσφατα εξαγοράσει την άλλη μεγάλη Γαλλική Εταιρεία Promodes που έχει την αλυσίδα καταστημάτων Continent σε διάφορα μέρη του κόσμου και στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία της Carrefour με την Woolworth στην Κύπρο, εκτός του ότι θα προσφέρει πολλά αγαθά και υπηρεσίες στον Κύπριο καταναλωτή σε μεγάλη ποικιλία, σταθερές και ελκυστικές τιμές, θα έχει για την ίδια την Γούλγουερθ πολλά σημαντικά ωφελήματα. Η Γούλγουερθ θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλες τις πηγές προμήθειας της Carrefour, πράγμα που θα την βοηθήσει να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο κερδοφόρα. Επιπλέον θα επωφεληθεί πέρα από τις δικές τις εργασίες και από τη συνεταιριστική σχέση της με την Carrefour.
Tuesday, 21 December, 1999 - 00:00