You are here

Πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση κεφαλαίου της ROC Holdings Inc. από την LCL

Πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση κεφαλαίου της ROC Holdings Inc. από την LCL
Η εταιρεία ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις σχετικές συμφωνίες απόκτησης μετοχικού κεφαλαίου της R0C Holdings Inc. από την Louis Cruise Lines Limited
("η Εταιρεία"). Σύμφωνα με τις σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν στις 27/10/1999, η Louis Cruise Lines Limited ("η Εταιρεία") θα αγοράσει ποσοστό ύψους 70% του μετοχικού κεφαλαίου της R0C Holdings Inc. ("ROC"), από τους υφιστάμενους μετόχους της ROC. Συγκεκριμένα η Εταιρεία θα αγοράσει το 100% των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Κιοσέογλου στο μετοχικό κεφάλαιο της R0C και το 40% των μετοχών που κατέχει σ' αυτό η οικογένεια Ποταμιάνου. Η οικογένεια Ποταμιάνου θα συνεχίσει να κατέχει 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ROC.
Η ROC κατέχει ποσοστό ύψους 51.42% του μετοχικού κεφαλαίου της Royal 0lympic Cruises Inc.("Royal Olympic Cruise Lines"), η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης, επομένως η Εταιρεία θα αποκτήσει έμμεσα το 36% του μετοχικού κεφαλαίου της Royal Olympic Cruise Lines.

Διευκρινίζεται ότι η R0C δεν διεξάγει οποιεσδήποτε δραστηριότητες και δεν έχει οποιεσδήποτε άλλες επενδύσεις ή υποχρεώσεις πέραν του προαναφερθέντος ποσοστού μετοχικού κεφαλαίου της Royal 0lympic Cruises.

0ι σχετικές συμφωνίες μεταξύ της Εταιρείας και των προαναφερθέντων υφιστάμενων μετόχων της R0C προβλέπουν ως αντιπαροχή για την απόκτηση του εν λόγω μετοχικού κεφαλαίου τα ακόλουθα:
1. Την καταβολή 24 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής σε μετρητά, και
2. Την παραχώρηση 2.169.464 μετοχών της Εταιρείας (δηλαδή 5.423.660 νέων μετοχών εάν εγκριθεί η υποδιαίρεση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει προταθεί), οι οποίες είχαν καθοριστεί κατά την ημερομηνία υπογραφής με βάση την αξία του καθαρού ενεργητικού της R0C χωρίς να υπολογισθεί οποιαδήποτε υπεραξία (goodwill), στην τιμή των £4.02 (δηλαδή £1.61 περίπου εάν εγκριθεί η υποδιαίρεση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει προταθεί) που αντιπροσωπεύει την μεσοσταθμική τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας κατά το διάστημα των 10 προηγούμενων ημερών από την υπογραφή των συμφωνιών.

Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Εταιρείας ημερομηνίας 28/10/1999, η Royal 0lympic Cruise Lines, διαθέτει 8 κρουαζιερόπλοια τα οποία απασχολούνται κυρίως στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο καθώς επίσης και στην Αμερική. Η Rογα1 Olympic Cruise Lines, έχει ήδη παραγγείλει σε Γερμανικά ναυπηγεία δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς τα οποία θα είναι τα ταχύτερα στον κόσμο με ταχύτητα 27 κόμβους την ώρα. Το πρώτο από τα δύο νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2000 και το δεύτερο το 2001. Με την παραλαβή των δύο νέων κρουαζιερόπλοιων η Rογα1 Olympic Cruise Lines, θα εισέλθει στην κατηγορία των υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων των πέντε αστέρων.

Με την απόκτηση του ελέγχου της Royal Olympic Cruise Lines και με τις συνεργίες που αναμένεται να δημιουργηθούν, το συγκρότημα της Εταιρείας καθίσταται ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων και καταλαμβάνει την τρίτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό πλοίων.

Η απόκτηση από μέρους της Εταιρείας του ελέγχου της Royal Olympic Cruise Lines δημιουργεί συνεργίες που θα πρέπει να αναμένεται να παράσχουν και στις δύο εταιρείες δυνατότητες μειώσεως των εξόδων τους και αυξήσεως της αποδοτικότητας τους.

Με τις νέες συνεργασίες η Κύπρος αποκτά μια σημαίνουσα θέση και καθιερώνεται στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων σε παγκόσμια κλίμακα. Αναμένεται ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί θα έχει σημαντικά οφέλη για τον Κυπριακό τουρισμό και την Κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να τονίσει ότι οι συμφωνίες στις οποίες έχει καταλήξει και έχει υπογράψει τελούν υπό την αίρεση της εγκρίσεως της Κεντρικής Τραπεζας της Κύπρου, αλλά και της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, που θα συγκληθεί στις 6 Δεκεμβρίου 1999 για αυτό το σκοπό. Η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Royal 0lympic Cruise Lines που επίσης αποτελούσε προϋπόθεση για την εφαρμογή των σχετικών συμφωνιών έχει ήδη δοθεί και ανακοινωθεί στο NASDAQ.
Tuesday, 16 November, 1999 - 00:00