You are here

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street μετά τη Fed

11/07/2019 17:26

Νέα άνοδο σημειώνουν οι δείκτες, με τον Dow Jones να υπερβαίνει για πρώτη φορά τις 27.000 μονάδες. Κέρδη για αργό και χρυσό. Στο 2,07% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές την Πέμπτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη που οδήγησαν τον Nasdaq σε επίπεδα-ρεκόρ και τον S&P 500 να ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 3.000 μονάδες.

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 27.002 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 8.219 μονάδες, ενώ ο S&P 500καταγράφει κέρδη 0,3% στις 3.002 μονάδες.

Tα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έκριναν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αβεβαιότητες και τα καθοδικά ρίσκα στο outlook της αμερικανικής οικονομίας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μια μείωση επιτοκίου βραχυπρόθεσμα.

«Πολλοί έκριναν ότι θα είναι επιβεβλημένη η επιπρόσθετη νομισματική διευκόλυνση βραχυπρόθεσμα, αν οι τελευταίες εξελίξεις διατηρηθούν και συνεχίσουν να επιβαρύνουν το οικονομικό outlook», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 18ης και 19ης Ιουνίου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Πάουελ είχε δηλώσει πως οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και την αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,3% στα 60,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.416 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,225 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,07%.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν οι μετοχές του τομέα της υγείας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσύρει νομοσχέδιο που θα καταργούσε επιδοτήσεις του Medicare και του Medicaid.

Πηγή: Euro2day