You are here

Καταδικάζουν εμπρησμούς στον Ακάμα

18/07/2019 17:31

Έντονα καταδικάζουν τους εμπρησμούς που έγιναν στη δασική περιοχή Λάρας, σήμερα  ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019, οι τοπικές Αρχές που απαρτίζουν την Κοινοτική Δράση Ακάμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι κάτοικοι της χερσονήσου γνωρίζουν ότι η φυσική ομορφιά του Ακάμα αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και επιβάλλεται να προστατευτεί, όπως αναφέρουν.

Ο κοινοτάρχης Ίνιας, Γιάγκος Τσίβικος, τονίζει στην ανακοίνωση του  ότι με μεγάλη λύπη ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το περιστατικό και ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις που εργάστηκαν για την έγκαιρη κατάσβεση των εστιών της φωτιάς. Δυστυχώς, τόνισε ο κοινοτάρχης Ίνιας, «όσο καθυστερεί η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα και του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, η περιοχή θα είναι απροστάτευτη και έρμαιο στον κάθε επιτήδειο που κινείται στην περιοχή ανεξέλεγκτα».

«Το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο του Πάρκου έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένα και εφαρμοσμένα εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Γιάγκος Τσίβικος, συμπληρώνοντας ότι η ολοκλήρωση των Σχεδίων θα διασφαλίσει την προστασία του φυσικού πλούτου και ομορφιάς της περιοχής και ένα ευοίωνο μέλλον για τους κατοίκους της, οι οποίοι εδώ και 30 χρόνια παρακολουθούν τα χωριά τους να οδηγούνται σε μαρασμό».

Όλες οι κοινότητες της περιοχής, υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσίβικος, ζητούν όπως όλοι οι δρόμοι εντός της περιοχής Natura εγγραφούν ως δημόσιοι, διορθωθούν και διαπλατυνθούν, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για όλους τους δημόσιους δρόμους, ώστε να καταστούν ασφαλείς και προσβάσιμοι από κάθε τύπου οχήματα και πρωτίστως για τα πυροσβεστικά, για να αποφευχθούν τραγωδίες, με απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως αυτές που καταγράφηκαν τον περασμένο χρόνο στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι η  Κοινοτική Δράση Ακάμα ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται από τις κοινότητες του Ακάμα, Νέου Χωριού, Δρούσειας, Ίνειας, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων και Ανδρολύκου, τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τη Νεολαία Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς.