You are here

Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα γιορτάζει 4 χρόνια επιτυχίας

23/07/2019 15:59

Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα για φοιτητές, μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την επόμενη γενιά οικονομολόγων, άνοιξε τις πόρτες του για τέταρτη συνεχή χρονιά. Αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και συγκεντρώνει φοιτητές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Ρωσία.

Με τίτλο «Παγκόσμια Οικονομία: Σύγχρονες Τάσεις», το θερινό σχολείο, επικεφαλής του οποίου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank, Δρ. Κιρίλ Ζιμάριν, τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρης Αναστασιάδη.

Σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Αναστασιάδη καλωσόρισε τους φοιτητές στην Κύπρο και τους ευχήθηκε να έχουν το καλύτερο δυνατόν ακαδημαϊκό ταξίδι, γεμάτο με εμπειρίες. Ευχαρίστησε επίσης τον Δρ. Ζιμάριν για την πρωτοβουλία και τη συνεχή στήριξη σε προγράμματα που αφορούν τους νέους. «Όσο περισσότερη η γνώση που διαθέτουμε τόσο περισσότερες οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται», είπε η κ. Αναστασιάδη.

Σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση αποτελεί την καλύτερη δυνατή επένδυση, ο κ. Ζιμάριν ανέφερε ότι το Οικονομικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων ετών, προσφέροντας και πάλι ένα ευρύ φάσμα ιδιαίτερα διαδραστικών μαθημάτων, που διδάσκονται από ακαδημαϊκούς κορυφαίων πανεπιστημίων. «Είμαι περήφανος για αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, καθώς φέρνει ταλαντούχους φοιτητές από διαφορετικές χώρες στον κόσμο των οικονομικών, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν διαπολιτισμικούς δεσμούς. Είναι επίσης μια ευκαιρία να προωθηθεί η Κύπρος ως ελκυστικός προορισμός με πλούσια ιστορία και μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της Οικονομίας».

Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα εντοπίζει τις νέες τάσεις και προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρουσιάζει συστήματα που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Fintech και άλλα θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους νέους. Συγκεντρώνει πάνω από 40 φοιτητές από το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Διοίκησης). Του ακαδημαϊκού προγράμματος ηγείται ο Νομπελίστας Καθηγητής στο London School of Economics Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Το Πρόγραμμα διοργανώνεται από το ίδρυμα FTERA με την υποστήριξη της RCB Bank.