You are here

Η ΕΕ στέλνει €9 εκ. ανθρωπιστική βοήθεια για την επισιτιστική κρίση στην Αϊτή

13/08/2019 14:52

Η ΕΕ και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ξεμπλόκαραν 9 εκατομμύρια ευρώ που θα σταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης της κατάστασης σίτισης του πληθυσμού στην Αϊτή. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα καλύψει τις βασικές ανάγκες σίτισης  περισσότερων από 130.000 ατόμων που ζουν στις πλέον πληγείσες περιοχές.

"Για την ΕΕ η ανθρωπιστική κατάσταση στην Αϊτή δεν είναι μια ξεχασμένη κρίση. Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε ζωτική στήριξη στους ανθρώπους που πλήττονται από την επισιτιστική και διατροφική κρίση στη χώρα. Το πακέτο αυτό συμπληρώνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν το 2018 για τις επείγουσες ανάγκες  των Αϊτινών", δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Τα χορηγούμενα κεφάλαια θα στηρίζουν οικογένειες που ζουν σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, καθώς και παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό. Η ζωτική διατροφική υποστήριξη θα παρέχεται επίσης σε περισσότερα από 5.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών με οξύ υποσιτισμό.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ θα υποστηρίξει ενέργειες για την ενίσχυση της ανάλυσης της κατάστασης των τροφίμων και τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρωπιστικής αντίδρασης. Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας της Κομισιόν, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα θύματα ξεχασμένων κρίσεων, δηλαδή σε σοβαρές και παρατεταμένες ανθρωπιστικές κρίσεις στις οποίες οι πληγέντες πληθυσμοί δεν λαμβάνουν επαρκή διεθνή βοήθεια όπως συμβαίνει στην Αϊτή. Με 404 εκ. ευρώ που διατέθηκαν από το 1994, η Αϊτή είναι ο κύριος αποδέκτης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κομισιόν στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

ΚΥΠΕ