You are here

ΠΕΟ:Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τα ξενοδοχεία

14/08/2019 15:07

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο διάλογος για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, όπως ανακοίνωσε η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συζήτησε σε έκτακτη συνεδρία του σήμερα, την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ΔΣ επαναβεβαιώνει τη θέση του, που δόθηκε και γραπτώς και προφορικώς προς το Υπουργείο, ότι με βάση και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων αλλά και εκ των πραγμάτων λόγω των απαράδεκτων θέσεων των Ξενοδόχων, ο διάλογος για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ευρίσκεται σε αδιέξοδο, το οποίο ανεξήγητα το Υπουργείο δεν κηρύττει».
 
Το Συμβούλιο δηλώνει την ετοιμότητα της Συντεχνίας για άμεσο και εντατικό διάλογο για εξάντληση κάθε περιθωρίου για ξεπέρασμα του αδιεξόδου και επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες λίγες μέρες.
 
«Ως εκ των πιο πάνω οι μηχανισμοί μας είναι ήδη έτοιμοι για τη λήψη μέτρων όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο», αναφέρεται και εκφράζεται η προσήλωση της συντεχνίας «στην ενότητα δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία εξασφαλίζεται μόνο μέσω των ιδίων των εργαζομένων».