You are here

Νέα μελέτη του Bloomberg επαινεί την αιγυπτιακή οικονομία

22/08/2019 11:28

Τα επαινετικά σχόλια του Bloomberg σχετικά με την αιγυπτιακή οικονομία, παρουσιάζει ο τοπικός Τύπος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, σε πρόσφατη έκθεσή του το Bloomberg τονίζει ότι «η Αίγυπτος έχει μετατραπεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Μέσης Ανατολής, μετά και την ολοκλήρωση των τριετών οικονομικών μεταρρυθμίσεων».
 
«Η Αίγυπτος πρόκειται να γίνει ο πιο κερδοφόρος προορισμός για επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές, πολλοί από τους οποίους έχουν πληγεί από τον κλιμακωτό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας», τονίζεται στην εν λόγω μελέτη.
 
Να σημειωθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα της Αιγύπτου συνδυάστηκε με την παροχή δανείου 12 δις δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το 2016.
 
Τα αιγυπτιακά ομόλογα έχουν εκδοθεί με υψηλές αποδόσεις, έως και 20%, καθιστώντας τη χώρα εξαιρετικά ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.
 
Τέλος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αιγύπτου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε σε ετήσια βάση τον Ιούλιο για να καταγράψει ποσοστό 7,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, που σημείωσε 13%.

ΚΥΠΕ