You are here

Εκπρόσωπος: Οι δηλώσεις Ερντογάν μολύνουν την ατμόσφαιρα

23/08/2019 15:35

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μολύνουν την ατμόσφαιρα» την ώρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε γραπτή δήλωση αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι «σε μια περίοδο όπου, μέσα και από την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και εν  αναμονή της επίσκεψης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, επιχειρείται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μολύνουν την ατμόσφαιρα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ευελπιστούμε ότι η Τουρκία μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες θα επιτρέψει την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί όπου είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, αποφεύγοντας δηλώσεις και κινήσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, καταλήγει ο Εκπρόσωπος.