You are here

Mεικτά πρόσημα στη Wall με Dow και S&P κοντά σε ρεκόρ

13/09/2019 17:07

Η αισιοδοξία για το εμπόριο οδηγεί υψηλότερα τον βιομηχανικό δείκτη. Απώλειες 1,5% για την Apple. Στο 1,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο.

Σε θετικό έδαφος κινείται ο Dow Jones για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,2% στις 27.231 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 8.180 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.013 μονάδες.

Η κινεζική επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή δασμών σε εισαγωγές προϊόντων, αποφάσισε να εξαιρέσει κάποια αγροτικά προϊόντα των Ηνωμένων Πολιτειών από τους επιπλέον φόρους.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα People’s Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας σε μήνυμά της στο Twitter, επικαλούμενη επίσημες κυβερνητικές πηγές, σε αυτά τα αγαθά περιλαμβάνονται η σόγια και το χοιρινό.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα ενισχυθούν 0,2%.

Εξαιρουμένης της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν κέρδη 0,5%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 0,5% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 0,1% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 55,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% υψηλότερα, στα 1.509 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άλμα έξι μονάδων βάσης, στο 1,83%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση 1,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Πηγή: Euro2day