You are here

Τύπος: Ποιες θέσεις ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία

16/09/2019 06:49

Οι θέσεις που ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία και οι νέες ρυθμίσεις για συναλλαγές με τη χρήση καρτών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ποιες θέσεις ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι θέσεις που ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία. Όπως αναφέρεται, ο δήμος Στροβόλου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας κενής μόνιμης θέσης βιβλιοθηκάριου, ενώ ο δήμος Λατσιών αναζητεί θέση δημοτικού ταμεία. Την ίδια ώρα, ανοίγουν αρκετές θέσεις εργασίας στον κυβερνητικό τομέα, όπως το γραφείο τύπου και πληροφοριών, το γραφείο εφόρου ελέγχου κρατικών ενισχύσεων και στη βουλή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι συνολικά 66.950 τμ θα χρειαστούν για τη στέγαση σε ιδιόκτητα κτήρια υπουργείων και υπηρεσιών. Η πρώτη προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθορίζεται η 13η Οκτωβρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πυρ ομαδόν από τα «γεράκια» της ΕΚΤ κατά Ντράγκι
  • Αργεί ακόμα η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ
  • Αύξηση μισθολογικού και ωριαίου κόστους
  • Στη σκληρή γραμμή Brexit

Πολίτης

 «Ενίσχυση ασφάλειας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι νέες ρυθμίσεις για συναλλαγές με τη χρήση καρτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το Σάββατο ισχύουν σε όλη την Ευρώπη νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών, χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων απάτης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού. Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν μεταξύ άλλων τις ανέπαφες πληρωμές με κάρτες σε POS και μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ένα βήμα πιο κοντά στην προεδρία της ΕΚΤ θα φέρει την Κριστίν Λαγκάρντ αύριο Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα της στην ολομέλεια του Στρασβούργου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα μελετά η ευρωζώνη
  • Τραπεζική εξυπηρέτηση σε κοινότητες – ΑΚΕΛ

Αλήθεια

 «Τον κατηγορεί για ισοπεδωτική κριτική»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αντιπαράθεση του διευθυντή του Κτηματολογίου και του γενικού ελεγκτή.  Όπως αναφέρεται, την αντιπαράθεση προκάλεσε η στάση του γενικού ελεγκτή στη βουλή για το θέμα που προέκυψε με τη μεγάλη απόκλιση στις αξίες των ακινήτων. Σε δηλώσει στη StockWatch ο διευθυντής του Κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους, εμφανίσθηκε φανερά απογοητευμένος και ενοχλημένος με τις τοποθετήσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη βουλή.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι με τη μεταφορά των πελατών της πρώην ΣΚ στα συστήματα και κανάλια της Ελληνικής ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην ΣΚΤ και από σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή για την Ελληνική.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» των δημοσίων υπαλλήλων
  • «Καμπάνα» €1 δισ. από Γαλλία για φοροδιαφυγή – Google

 

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΖΥΓΙΖΕΙ ΣΥΝ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑ – Παραδίδεται σήμερα στον πρόεδρο η μελέτη για προσφυγή στο ΣΑ για την Αμμόχωστο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – Καζάνι που βράζει ο εκπαιδευτικός κόσμος

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – Τελεσίγραφο ΟΕΔΑ Κόσιης στους δήμους του Παραλιμνίου και της Αγίας Νάπας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ