You are here

Σε εξέλιξη η πλήρωση 5 θέσεων γενικών διευθυντών

18/09/2019 07:02

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας (ΕΔΥ) για την πλήρωση πέντε θέσεων γενικών διευθυντών στη δημόσια υπηρεσία.

Οι θέσεις αυτές αφορούν το υπουργείο οικονομικών, το υπουργείο παιδείας, το υπουργείο γεωργίας, το υφυπουργείο τουρισμού και τη γενική διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψήφιων για τις πέντε θέσεις γενικών διευθυντών άρχισε από την περασμένη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη βδομάδα.

Στις συνεντεύξεις έχουν κληθεί υποψήφιοι των οποίων το βιογραφικό εμπίπτει στα κριτήρια που έχει θέσει η ΕΔΥ όπως προβλέπουν και οι κανονισμοί που διέπουν την προκήρυξη των εν λόγω θέσεων.

Άλλα βασικά κριτήρια που θα επιμετρήσουν στην τελική επιλογή των υποψηφίων, είναι τα ακαδημαϊκά προσόντα και η απόκτηση πείρας πέραν των 10 ετών σε συναφή καθήκοντα με τις εν λόγω διευθυντικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. 

Όλες οι κενωθείσες θέσεις γενικών διευθυντών είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Το ενδιαφέρον φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή του υπουργείου οικονομικών.

Μεταξύ περίπου 30 υποψηφίων, περιλαμβάνονται και δύο υφιστάμενα ανώτερα διευθυντικά στελέχη του υπουργείου.

Στο νεοσύστατο υφυπουργείο τουρισμού, καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή εκτελεί ο Θεοφάνης Τρύφωνος, τέως διευθυντής του τμήματος κοινωνικών ασφαλίσεων.

Στο υπουργείο γεωργίας χρέη αναπληρωτή ΓΔ εκτελεί ο Ανδρέας Λουκά.

Η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων των γενικών διευθυντών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, εφόσον επικυρωθεί και η σχετική αξιολόγηση και επιλογή από την ΕΔΥ.

Του Λεύκου Χρίστου