You are here

Καθολική η συμμετοχή μαθητών στη σημερινή αποχή

19/09/2019 16:59

Η καθολική συμμετοχή των μαθητών στη σημερινή αποχή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι το Υπουργείο Παιδείας «όχι μόνο δεν αφουγκράστηκε τους μαθητές και την ΠΣΕΜ, αλλά και ότι προχωρά με ένα εγκληματικό μέτρο για την παιδεία του τόπου», αναφέρει η ΠΣΕΜ, σε ανακοίνωση της.
 
Η ΠΣΕΜ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στη δίωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα και προσθέτει ότι το 90% των μαθητών Λυκείων και Τεχνικών σχολών, συμμετείχαν στην αποχή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας.
 
«Οι μαθητές δεν είναι διασπασμένοι όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν, αλλά ενωμένοι ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Με βάση και τη μαζική συμμετοχή στη σημερινή αποχή, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να ανακληθούν μια και καλή οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Να ανακληθεί αυτό το εγκληματικό μέτρο που ήδη από τις πρώτες μέρες φάνηκε ότι θα δημιουργήσει τεράστιο άγχος και πίεση στους μαθητές», σημειώνει.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι είναι έτοιμη να συζητήσει, να συμφωνήσει σε ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή με την προϋπόθεση ότι θα ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.
 
«Σε αντίθετη περίπτωση και αν το Υπουργείο επιμένει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα προχωρήσουμε στη συνέχεια σε ακόμα πιο δυναμικά μέτρα, καθώς δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούμε και να μετατραπούμε σε πειραματόζωα», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές να είναι έτοιμοι για ακόμα πιο δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν αφουγκραστεί τη φωνή τους.
 
«Ευχαριστούμε τους καθηγητές μας για τη στήριξη και εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δικό τους αγώνα και στη μονόωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Μαθητές και καθηγητές ενωμένοι να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.