You are here

Στη βουλή πρόταση μονιμοποίησης δημοσίων αορίστου χρόνου

12/10/2019 14:51

Πρόταση νόμου που προβλέπει τη διαδικασία μονιμοποίησης των εργοδοτουμένων που υπηρετούν στη δημόσια υπηρεσία, υπό το καθεστώς αορίστου χρόνου,  κατατέθηκε στην ολομέλεια της βουλής.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η ένταξη των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία με τρόπο που να μην αντιβαίνει με οποιαδήποτε συνταγματική διάταξη.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση με την επιψήφιση του προτεινόμενου νόμου δεν δημιουργούνται νέες δημόσιες θέσεις, αλλά κατά τρόπο αναμφισβήτητο οι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, αποκτούν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και τη μονιμότητα δημόσιου υπάλληλου.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου και Δημήτρης Δημητρίου και του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου και Μαρίνος Μουσιούττας.

Στην πρόταση καθορίζεται η διαδικασία μονιμοποίησης στο πλαίσιο της ΕΔΥ και σειρά κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούνται από τους εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Σημαντικό είναι το κριτήριο ότι για να καταλειφθεί η θέση ο εργαζόμενος θα πρέπει να είναι ήδη υπάλληλος αορίστου χρόνου, ως εκ τούτου οι θέσεις δεν θα είναι ανοικτού διαγωνισμού για οποιοδήποτε πολίτη.

Ο παρών νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Μετατάξεως Εργοδοτουμένων Αόριστου  Χρόνου, στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2019.

Της Ηρως Ευθυμίου